Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Vyznání růžím, Pohoda u Trojice, jedlá chemie i zakončení filmové přehlídky TADY VARY

Tipy a názory

10.7.2020

Lenka Šimková

Zkrácený pracovní týden je u konce a před námi je víkendové volno. Pokud nemáte v plánu vyrážet na chalupu, na dovolenou nebo třeba jen na nějaký výšlap na hory, nezoufejte, i v Olomouci a okolí se toho bude dít hodně. Podívejte se, kde si můžete víkend zpříjemnit...

Pátek

14:00 / Vyznání růžím / Rozárium
17:00 / Tady Vary: Tajný agent / kino Metropol
17:00 / ŠKWOR / Korunní pevnůstka
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
19:00 / Vypsaná fixa / Palouček před Sklubem
20:00 / Tady Vary: Bez zvláštních znamení / kino Metropol
22:30 / Music party / Morgan's Restaurant

Olomoucké rozárium bude po tři dny oslavovat královny květin, růže. Od dnešních 14 hodin tak můžete navštívit toto kouzelné místo, kde na návštěvníky bude čekat nejen rozkvetlá podívaná, ale také bohatý doprovodný program v podobě floristických show, rostlinolékařských přednášek, okouzlujících květinových objektů a workshopů. Chybět nebude ani odpočinková zóna, hudební program a spousta aktivit pro malé i velké. Podrobný program akce naleznete zde. Pokud máte rádi kapelu ŠKWOR, tak si dnes nenechte ujít jejich koncert na Korunní pevnůstce. Začátek je v 17 hodin a jako předkapely se představí BLITZ UNIONn a Gabriela V.G. Na ty naváže ŠKWOR a vstupenky budou k dostání i na místě. Ještě dnes a zítra pokračuje filmová přehlídka TADY VARY. V 17 hodin tak můžete v kině Metropol a v Premiere Cinemas v Šantovce vidět chilský dokument Tajný agent, který balancuje na pomezí špionážní komedie a intimní observace stáří, jež je plné soucitu, ale i osamění. Ve 20 hodin pak můžete vidět mysteriózní thriller Bez zvláštních znamení o násilím zmítaném Mexiku. Dnes také odstartuje letní multižánrový festival Pohoda u Trojice. Během letních večerů si tak přímo na Horním náměstí můžete každý pátek a sobotu zpříjemnit náladu multižánrovým programem. Každý večer bude ve znamení jiného žánru, přes folk, swing, jazz, šansony nebo cimbál, na místě najdete také plážová lehátka a možnost občerstvit se alkoholickým či nealkoholickým nápojem. V 18 hodin odstartuje festival folková kapela Alibaba, načež v 19:30 přijdou legendární Plavci & Jan Vančura.

Sobota

09:00 / Vyznání růžím / Rozárium
09:00 / Chemie jedlá i nejedlá / Pevnost poznání
17:00 / Ledová sezóna: Ztracený poklad / kino Metropol
18:00 / Pohoda u Trojice / Horní náměstí
20:00 / Tady Vary: Honey Boy / kino Metropol
22:30 / Music party / Morgan's Restaurant

Také v sobotu můžete navštívit Vyznání růžím v olomouckém rozáriu. Pokud přemýšlíte, kam vzít děti, tak určitě za pozornost stojí Pevnost poznání, která láká na víkendové show v laboratoři s názvem Chemie jedlá i nejedlá. Děti se podívají do mikroskopů, vyzkouší chemickou analýzu a získají několik tipů na domácí pokusy. A dostane se i na milovníky piva (leč falešného) a maršmelounů. Cena show je 50 Kč na osobu a na zábavu v laboratoři si vyhraďte alespoň půl hodiny. A pokud se vám tento víkend nehodí, nemusíte zoufat. Chemické pokusy v laboratoři budou probíhat každý víkend v červenci. V rámci multižánrového festivalu Pohoda u Trojice se tentokrát můžete těšit na swing a jazz. Od 18 hodin na Horním náměstí vystoupí Šuba duba band, na který v 19:30 naváže Originální Pražský Synkopický Orchestr. V sobotu také končí filmová přehlídka TADY VARY, kterou připravil speciálně pro kina organizační tým MFF Karlovy Vary poté, co filmový festival musel být kvůli epidemii koronaviru zrušen. Závěrečným filmem je Honey boy, snímek natočený podle vlastního scénáře herce Shii LaBeoufa, a který vypráví o jeho bouřlivém dětství a dospívání, cestě ke slávě a následném zhroucení v dospělosti. Film bude od 20 hodin opět k vidění v Premiere Cinemas v Šantovce i v kině Metropol.

Neděle

09:00 / Vyznání růžím / Rozárium
09:00 / Chemie jedlá i nejedlá / Pevnost poznání
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady

V neděli máte poslední možnost podívat se na Vyznání růžím v olomouckém rozáriu. V rámci doprovodného programu tentokrát uvidíte svatební dekorace, květinový šperk a čeká vás také vystoupení hudební skupiny Jamr´s. Součástí akce jsou také oblíbené zahradnické trhy, kde je pro návštěvníky připraven sortiment zahradního nábytku, grilovacích a zahradnických pomůcek a rostlin. Děti se pak zabaví nejen při doprovodném programu v rozáriu, kde nebude chybět výtvarný workshop, stavění z LEGO kostek či malování na sklo, ale vzít je můžete i do Pevnosti poznání, kde budou i v tento den probíhat chemické pokusy. Navštívit zde můžete i některou ze stálých expozic či planetárium. Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje dechová hudba Vaše kapela.

Přejeme krásný víkend!