Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 11.2 °C

Tipy na víkend: Veletrh zdraví, Slavnosti keramiky, ples Dobrého místa i Jindřich Šídlo v Talk show Davida Hrbka

Tipy na víkend

15.3.2024

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené víkendové volno. Že ještě nemáte žádné plány? Nevadí! Podívejte se, co všechno se během nadcházejících dnů chystá a nechte se inspirovat.. ;)

Pátek

09:00 / Veletrh zdraví / Pevnost poznání
13:00 / Slavnosti keramiky / Galerie Šantovka
18:30 / Lea Vítková zve na... Střípky italského belcanta / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Brouk v hlavě / Moravské divadlo
19:00 / 4& (Mathieu Chamagne, Petr Vrba) / Muzeum umění
20:00 / Hustej guláš / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Pro všechny návštěvníky, které zajímá zdravý životní styl a péče o tělo i duši, připravila Pevnost poznání dvoudenní Veletrh zdraví. V pátek a v sobotu si lidé bez rozdílu věku mohou nechat vyšetřit pigmentová znaménka a zeptat se odborníků na otázky týkající se oblasti duševního zdraví, péče o zuby nebo spánkové hygieny. Zároveň si zde lidé mohou nacvičit i kardiopulmonální resuscitaci. Veškeré podrobnosti o akci se dočtete tady →

Zajímavou akci na pátek a sobotu chystá také Galerie Šantovka, kde proběhnou Slavnosti keramiky. Hosté se mohou těšit na hrnčířské trhy či ukázky práce profesionálů, součástí akce budou také dílny pro děti i dospělé, kde si práci hrnčíře budete moci vyzkoušet vlastníma rukama. Více zde →

V pátek večer se můžete za kulturním zážitkem vydat třeba do Arcidiecézního muzea, kde Lea Vítková zve na Střípky italského belcanta. Na koncertu vystoupí Lea Vítková, Martina Macko, Martina Mergentalová, Aleš Janeček.

Moravské divadlo pak na páteční večer chystá premiéru slavné francouzské komedie Brouk v hlavě. Příběh plný nedorozumění, omylů, komických a absurdních situací, a současně nejhranější dílo Georgese Feydeaua, nastudovala s činohrou Moravského divadla režisérka Janka Ryšánek Schmiedtová ve spolupráci s dramaturgyní Michaelou Doleželovou. 

A nechybí ani tradiční páteční koncert v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí olomoucká kapela Hustej guláš, která je seskupením přátel české bigbítu.

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
08:30 / Dětský minibazar / SŠ Polytechnická
10:00 / Antické báje a mýty / Hrad Šternberk
10:00 / Víkend Sv. Patrika / olomoucké Poděbrady
10:00 / Veletrh zdraví / Pevnost poznání
10:00 / Slavnosti keramiky / Galerie Šantovka
19:00 / Brouk v hlavě / Moravské divadlo
19:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:30 / Ples Dobrého místa pro život / NH hotel
20:00 / Motörhead Revival / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si ráno přivstaňte a v 8:30 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak na stadion můžete s klidem vyrazit i večer v 19:30.

Den svatého Patrika se slaví každoročně 17. března, a tak není divu, že se tento víkend bude slavit i na olomouckých Poděbradech. V sobotu vás čeká pestrý program, který zahrnuje tematické soutěže, dětský program a od 17 hodin zahraje kapela Fly Tomorrow. Navíc po celý víkend nebude chybět zelené pivo Svatý Patrik, irské pivo Guiness i tematické menu (irské masové koláče, irské dušené stew apod.).

Výlet si můžete udělat i na Hrad Šternberk, který v sobotu nabídne všem návštěvníkům netradiční prohlídku hradu s názvem Antické báje a mýty. V rámci této speciální prohlídky vám bude přiblížen svět antiky prostřednictvím řecko- římské mytologie, bájí a legend zrcadlících se na uměleckých památkách hradu Šternberk. Speciální prohlídky začínají v 10 a ve 13 hodin.

V sobotu také pokračuje Veletrh zdraví v Pevnosti poznání i Slavnosti keramiky v Galerii Šantovka. Takže pokud vám v pátek nevyjde tyto akce navštívit, tak si je určitě poznačte na sobotu. ;)

Sobotu pak můžete zakončit třeba na Plese Dobrého místa pro život v NH hotelu.  Ples bude tradičně setkáním klientů, příznivců a podporovatelů všech organizací, které Dobré místo zastřešuje. Po celou dobu plesu si můžete udělat třeba snímek ve fotobudce, potkat se s fotbalisty SK Sigmy Olomouc, můžete si zatančit, pobavit se při vystoupeních a nebo vyhrát některou z mnoha cen v tombole. Letošní výtěžek z tomboly věnuje Dobré místo Dětskému domovu Litovel, aby děti mohly poprvé k moři.

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 a 14:00 / Pipi dlouhá punčocha / Moravské divadlo
10:00 / Francouzské stopy v Olomouci / Horní náměstí
13:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
16:00 / Skřítek / Central
19:00 / Talk show Davida Hrbka s Jindřichem Šídlem / Moravské divadlo

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:30 probíhat bruslení veřejnosti. Na stadion můžete zajít i odpoledne ve 13:30, vstupné je jednotné 50 korun a brusle se nepůjčují.

S dětmi můžete zajít na divadelní pohádku do Moravského divadla, kde vás bude čekat Pipi dlouhá punčocha. A nebudou chybět ani její kamarádi Anika, Tomík, Pana Nilson a kůň Alfred, se kterými prožije spoustu veselých dobrodružství. Na pohádku můžete zajít dopoledne v 10 hodin nebo odpoledne po obědě ve 14 hodin.

Pokračuje také festival francouzské kultury Bonjour Olomouc, v rámci kterého v neděli proběhne již tradiční vycházka v historickém centru města, která seznámí zájemce se zajímavými místy a osobnostmi spojenými s francouzskou kulturou v Olomouci.

Závěr víkendu pak můžete strávit v dobré společnosti. V Moravském divadle se totiž chystá další díl pravidelné Talk show Davida Hrbka. Březnovým hostem bude novinář, politický komentátor a mj. laureát novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky a Křišťálové lupy Jindřich Šídlo. Mluvit se bude o naší současnosti a jak (ne)věrně ji reflektují novináři, o stavu naší žurnalistiky, české společnosti a vůbec o všem, co nás obklopuje, o čem dennodenně přemýšlíme či před čím utíkáme. Na závěr bude opět prostor pro dotazy z publika.

Přejeme hezký víkend!