Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Transformers show, zabijačka, Sigma s Morou, zimní sporty i divadla

Tipy na víkend

27.1.2023

Lenka Šťastná

Pátek je tady a s ním i poslední lednový víkend! Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

17:00 / Baletní škola Olomouc Irina Popova: Louskáček / kino Metropol
18:30 / Maturitní ples Slovanského gymnázia / Výstaviště Flora
19:00 / Dokud nás lež nerozdělí / Moravské divadlo
20:00 / Andrej & KSČ + Aldabra (Brno) / Bounty Rock Cafe
20:00 / Scandi: Dealer / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Kino Metropol má v pátek od 17 hodin na programu taneční vystoupení baletní školy Irina Popova na téma Louskáček. Přijďte si užít taneční večer s nádhernou baletní hudbou, krásnými kostýmy a tanečními výkony žáků školy, vstupenky ještě jsou. 

Večer můžete zajít třeba do divadla. To Moravské Moravské uvede v 19 hodin komedii Dokud nás lež nerozdělí. V příběhu vystupují všehovšudy čtyři postavy - manželský pár a ženichovi rodiče. Během komedie se diváci zajisté pobaví a kromě jiného se přesvědčí i o tom, že maminka má vždycky pravdu. ;)

Ani o hudbu nebude v pátek večer nouze. Od 20 hodin vystoupí v Bounty Rock Cafe kapela s názvem Andrej & KSČ. Název skupiny tvoří zkratky jmen členů. Kapela hraje československý bigbít, také něco ze zahraničí a české písně. A vy se rozhodně můžete těšit na báječnou zábavu. Jako host vystoupí kapela Aldabra z Brna.

Sobota

08:15 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tvořivé dopoledne - malování na textil a na kamínky / Art Rubikon
10:00 / Zabijačkové hody / olomoucké Poděbrady
15:00 / Stepařský workshop / Moravské divadlo
15:00 / Transformers / OC Olomouc CITY 
18:00 / SK Sigma Olomouc vs. AC Sparta Praha / Andrův stadion
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo
19:00 / Amélie z Hejráku / Divadlo Tramtarie
19:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / The Plastic People of the Universe / Bounty Rock Cafe
20:00 / Scandi: Bombastický Johan / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si opět můžete zajít zabruslit na zimní stadion. Pokud patříte k milovníkům tohoto zimního sportu, tak si v sobotu ráno přivstaňte a v 8:15 už se můžete klouzat po ledové ploše. Ovšem pokud ranní vstávání není nic pro vás, tak si s klidem můžete přispat a na stadion vyrazit s bruslemi až večer v 19 hodin.

V sobotu chystá Art Rubikon v Dobnerově ulici tematicky tvořivé dopoledne pro malé i velké. Mezi 9 a 12. hodinou čeká na děti malování na textil a na kamínky, tak neváhejte a přijďte si s dětmi vytvořit něco hezkého pro sebe nebo své blízké. 

Sobotu si zaručeně a doslova vychutnáte třeba na Poděbradech. V deset hodin dopoledne tady startují Zabijačkové hody. Těšit se můžete nejen na čepované pivečko, ale hlavně na spoustu domácích masových dobrot. Čeká vás zabijačková polévka, guláš, jitrnice, jelita, ovar, škvarková pomazánka, klobásky, domácí uzené a spousta dalšího. To vše si můžete vzít i s sebou domů. 

Zbystřit by měli také všichni fanoušci Transformerů. Ti totiž v sobotu odpoledne zavítají do Olomouc CITY. Setkáte se s Bumblebee i Optimem Primem, ohromí vás střelba z kouřového kanonu, těšit se můžete na hrací zóny, focení s autoboty, animační program i tematický workshop. Akce bude probíhat od 15 do 18 hodin a vstup je na ni zdarma.

V sobotu vstoupí do jarní části FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc, které čeká hned na úvod domácí zápas proti Spartě Praha. Tak přijďte hráče povzbudit na stadion, začíná se v 18 hodin.

Sobotní večer můžete strávit třeba na zajímavém divadelním představení. Moravské divadlo uvede v 19 hodin detektivní komedii Splašené nůžky. "V bytě nad kadeřnictvím je zavražděna majitelka domu. Do salonu záhy vtrhne policie a začne vyšetřovat vraždu, kterou musel spáchat někdo z přítomných. A protože důkazů je málo a atmosféra houstne, jsou k vyšetřování vyzváni i sami diváci…," láká k návštěvě anotace.

Divadlo Tramtarie má ve stejný čas na programu komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Autorská komedie je volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. Vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce...

A živo bude i v Bounty Rock Cafe, kde tentokrát od 20 hodin vystoupí kapela The Plastic People of the Universe. Pražská alternativně rocková kapela patřila mezi hlavní protagonisty československého hnutí undergroundu v době normalizace a inspirovala vznik mnoha dalších undergroundových kapel. Program je složen z největších hitů skupiny (např. Magické noci, Podivuhodný mandarin, Muchomůrky bílé), doplněný o nové kompozice zejména z pera kytaristy Joa Karafiáta. 

Neděle

08:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
08:00 / Aquatera Olomouc / Výstaviště Flora
10:00 / Pojďte s námi za poklady / Divadlo na Šantovce
17:00 / Olomouc - Karlovy Vary / zimní stadion
19:00 / Tlustý prase / Moravské divadlo
20:00 / Scandi: Letní světlo, a pak přijde noc / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli ráno můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion, kde bude opět od 8:00 bruslení veřejnosti. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Už od 8 hodin se na Výstavišti Flora koná chovatelská burza Aquatera Olomouc. Zakoupit zde můžete akvarijní ryby, terarijní živočichy, ale samozřejmě nechybí ani chovatelské potřeby, krmiva, dekorace, akvarijní rostliny, terária, zkrátka vše, co potřebujete pro vaše zvířecí miláčky.

Dopoledne se můžete i s dětmi vypravit do Divadla na Šantovce, které zve v 10 hodin na pohádku Pojďte s námi za poklady. Smyslem tohoto představení je hledat poklady v klasických dětských knížkách. Těšit se můžete na spoustu pohádek - příběhy Ferdy Mravence, O míčku Flíčku, úryvek z Kainarovy Zlatovlásky a další.

Také fanoušci olomouckých hokejistů si o tomto víkendu přijdou na své. V neděli od 17 hodin totiž v plecharéně změří síly Mora s Energií Karlovy Vary.

Víkend můžete zakončit třeba v divadle. To Moravské uvede komedii Tlustý prase. Příběh tlusté Heleny a štíhlého Toma, jejího kolegy z práce, začíná jako klasická romantická pohádka pro dospělé, ovšem vezme za své ve chvíli, kdy se Tomáš bude muset vyrovnat s předsudky svých přátel... Jak to asi celé dopadne? To zjistíte od 19 hodin.

Přejeme hezký víkend!