Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: OpenAir koncert Laca Decziho, Šternberský Žleb i program na hradech a zámcích

Tipy a názory

1.7.2022

Lenka Šimková

Čas letí jako splašený a před námi je první prázdninový víkend! Pokud nevyrážíte na chatu nebo někam na dovolenou a zůstáváte v Olomouci, tak vám poradíme, kde si nadcházející volné dny náležitě užít. ;)

Kam k vodě?

Horké letní dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

18:30 / Hudebně dramatické produkce středoevropských Habsburků v 17. století / Vlastivědné muzeum
20:00 / JAN STAVINOHA / Olodvorek
20:00 / Ventolin K10 / Kateřinská 10
20:30 / Antonio Draghi (1635–1700) La sacra lancia (Praha 1680) / Vlastivědné muzeum
21:00 / Letní kino: Mrtvá nevěsta Tima Burtona / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek pokračuje 25. ročník olomouckého hudebního festivalu Baroko 2022. Už v 18:30 můžete zajít do Radeckého sálu Vlastivědného muzea na přednášku Miroslava Kindla na téma Hudebně dramatické produkce středoevropských Habsburků v 17. století. Ve 20:30 pak na nádvoří Vlastivědného muzea bude k vidění Antonio Draghi: La sacra lancia - scénické oratorium o boji s epidemií, za pomoci vzácné relikvie v podobě Longinova posvátného kopí.

Hudbou to bude žít i v centru města. Na Olodvorku vystoupí ve 20 hodin Jan Stavinoha - multižánrový zpěvák s Rockovým srdcem, který svou hudbou strhává nejen domácí ale i zahraniční publikum. Vstupné je dobrovolné. Také Kateřinská 10 ožije hudbou, od 20 hodin zde vystoupí producent, hudebník a performer Ventolin.

A zajít můžete i na snímek pod širým nebem. Na letní kino zve tentokrát Telegraph, který od 21 hodin uvede animovaný film Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

Sobota

13:00 / Dětské odpoledne / zámek Čechy pod Kosířem
16:00 / Šternberský Žleb / Dolní Žleb
17:00 / Urban Vibes: Tomáš Višinka / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete i s dětmi udělat výlet třeba na zámek v Čechách pod Kosířem, kde bude od 13 hodin připravené Dětské odpoledne. Společně zde můžete oslavit konec školního roku a začátek prázdnin. Kromě prohlídek zámku bude v zámeckém parku připravený doprovodný program - maňáskové divadlo, tvořivá dílnička pro děti i lukostřelba a překážková dráha.

Skvělou zprávu máme také pro milovníky letních festivalů. V sobotu totiž odstartuje Šternberský Žleb - nový multikulturní festival, který se bude po čtyři dny odehrávat v bezprostřední blízkosti rybníku Dolní Žleb u Šternberka. Během soboty vystoupí Fabián Berka, Dirty Old Dogs, Homebwoyrasta a další. Kromě hlavního hudebního programu se návštěvníci během čtyř dnů mohou těšit také na divadelní představení, vernisáže výstav místních umělců a v neposlední řadě také na neartový program v podobě soutěžních klání. Pořadatelé nezapomínají ani na děti. I pro ně bude připraven program v podobě divadelních představení a dětských aktivit.

Neděle

09:30 / Coursing v zámeckém parku / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Historický den & vystoupení provazochodce / hrad Šternberk
11:00 / Šternberský Žleb / Dolní Žleb
14:00 / Dětský den pro Ukrajinu / Olodvorek
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
18:00 / OpenAir koncert Laca Decziho / OpenWine Garden
19:00 / No Barriers / Letní kino

Pátek - Sobota - Neděle

Hrad Šternberk chystá na neděli opravdu bohatý program. Připravené budou ukázky řemesel, historické soutěže a hry pro děti i dospělé, do který se mohou zapojit v průběhu celého dne. Na místě bude postavena historická zbrojnice, chybět nebudou ukázky střelby či lukostřelnice. A také se na hradě vůbec poprvé můžete těšit na provazochodecké vystoupení. Po celý den budou samozřejmě probíhat prohlídky hradu, kterým vás provedou průvodci v historických kostýmech.

Festival Šternberský Žleb láká tentokrát už od dopoledních hodin na program v autokempu, od 16 hodin se pak můžete těšit na hlavní festivalová hudební vystoupení. Tentokrát jsou na programu Synové smrti, Vlna, Nylon Jail, Zrní, Cabo Wabo a Lenny.

A o hudbu nebude nouze ani v Olomouci. Od 16 hodin se ve Smetanových sadech můžete těšit na další z pravidelných nedělních promenádních koncertů. Tentokrát v altánku vystoupí Brass ToOLs.

Od 18 hodin si pak nenechte ujít naprosto unikátní koncert Laza Decziho. Tento světoznámý jazzový trumpetista zavítá do OpenWine Garden, kde odehraje své jediné olomoucké vystoupení v tomto roce. Mimořádný zážitek z netradičního open-air koncertu bude navíc umocněn skvělým jihoamerickým vínem a odpočinkovým prostředím OpenWine Garden. Vstupenky zakoupíte zde →

Přejeme hezký víkend!