Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 17.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Oktobeer Fest, jarmark v čokoládovně, superhrdinové, Bára Poláková, Astrovíkend i dýňování a drakiády

Tipy a názory

11.10.2019

Lenka Šimková

Další víkend je před námi a koná se toho opravdu hodně. Na své si přijdou jak milovníci piva a lokálních minipivovarů, tak milovníci čokolády. Chybět nebude spousta divadelních představení, koncertů a také podzimních akcí pro děti. A co je nejlepší, tak by po celý víkend mělo být hezké počasí, tak toho využijte! ;-)

Pátek

15:30 / Zahradní slavnost s drakiádou / DDM Jánského
16:30 / Výroba voskových ubrousků na svačinku / Sluňákov
17:00 / Oktobeer Fest 2019 / Letní kino
18:00 / Barbora Poláková / Sklub
18:30 / Lea Vítková zve na… Lasciate mi cantare 2 / Mozarteum
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Země úsměvů / Moravské divadlo
19:00 / Opíjejte se! / Divadlo na cucky
19:00 / Twomanshow / Divadlo na Šantovce
20:00 / Vítkovo kvarteto & Veteráni studené války / Bounty Rock Cafe

Pokud na odpoledne hledáte program pro děti, tak je můžete vzít třeba na zahradní slavnost spojenou s drakiádou, kterou od 15:30 pořádá DDM na ulici Jánského. Vstupné je 30 korun. Zajímavý program chystá i Sluňákov, kde si o hodinu později mohou děti vyrobit vlastní voskové ubrousky na svačinu. Už dnes v 17:00 pak vypukne v areálu Letního kina Olomouc Lokální Oktobeer Fest. Jak už název akce napovídá, nejen že si budete moci vychutnat piva z místních minipivovarů (Chomout, Kosíř, Melichárek a Moritz), ale také vám k tomu zahrají lokální kapely. Nebudou chybět zajímavé soutěže, jako třeba pití piva z tupláku na čas nebo pojídání preclíků a pro děti je k dispozici hřiště. Akce se koná i v sobotu od 14 hodin a více se dočtete tady. Jestli chcete strávit příjemný večer v divadle, tak na výběr máte hned z několika představení. Divadlo Tramtarie uvede v 19:00 lehce pikantní komedii Sex zadarmo nedostaneš, v Moravském divadle vás naopak čeká romantická opereta Země úsměvů, Divadlo na Šantovce láká na vystoupení stand-up komiků s názvem Twomanshow a Divadlo na cucky uvede představení souboru Gymnázia Olomouc-Hejčín s názvem Opíjejte se!. Pokud ale před divadlem chcete dát přednost muzice, tak můžete zajít na koncert Báry Polákové, které vystoupí v Sklubu. Vstup bude umožněn od 18:00, samotný koncert začne v osm večer. Ve stejný čas můžete zajít také na koncert Vítkova kvarteta do Bounty Rock Cafe.

Sobota

09:00 / Medvědův pohár 2019 / olomoucké Poděbrady
09:00 / Víkendové kurzy bubnování / Bubenická škola Ivo Batouška
09:00 / Astrovíkend / Centrum pohybu
09:00 / Dýňování / Zahradní centrum Florcenter
10:00 / Jarmark v Čokoládovně / Čokoládovna Troubelice
11:00 / Superhrdinové v Pevnosti poznání / Pevnost poznání
13:00 / Drakiáda a Dýňobraní / TJ Sokol Nemilany
14:00 / Oktobeer Fest 2019 / Letní kino
15:00 / Drakiáda / Skrbeň
15:00 / Olomouc - Kometa / zimní stadion
19:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Divadlo Tramtarie
19:00 / Postřižiny / Moravské divadlo
19:00 / Galakoncert / Kostel Panny Marie Sněžné
20:00 / Miloš Makovský a Neopak / Bounty Rock Cafe

V Centru pohybu v Sokolské ulici proběhne v sobotu a neděli ezoterický festival Astrovíkend. Zájemci si užijí spoustu zajímavých hostů, také porady s astrology, numerology, věštci a dalšími představiteli esoterických disciplín, kteří jim pomohou v řešení problémů. Bubenická škola Ivo Batouška pak po tyto dva dny chystá víkendové kurzy bubnování pro dospělé. S dětmi si můžete od sobotních 9:00 užít spoustu zábavy třeba na olomouckých Poděbradech, kde bude probíhat dětský trojboj s názvem Medvědův pohár, nebo se můžete zajet podívat do nově otevřené prodejny Zahradního centra Florcenter, které od 9:00 chystá Dýňování, při kterém se pobaví nejen děti, ale i dospělí. Jestli patříte k milovníkům čokolády, tak si udělejte výlet do Troubelic, kde proběhne Jarmark v čokoládovně. Těšit se můžete na regionální výrobky z okolí, čokoládové mlsání a program pro děti. Vstup je zdarma. Na zajímavou akci láká také Pevnost poznání, do které zavítají superhrdinové Spider-man, IronMan, Black Panther, Deadpool a AntMan. A pokud přijdou děti na návštěvu v kostýmu, tak mají vstup do Pevnosti na celý den jen za 50 korun. A k podzimu neodmyslitelně patří pouštění draků, tak není divu, že na odpolední Drakiádu lákají ve Skrbeni i v Nemilanech. Fanouškům olomouckého hokeje by pak neměl uniknout domácí zápas HC Olomouc proti brněnské Kometě, který začne už v 15:00. Moravské divadlo láká od 19:00 na Postřižiny a pokračuje také Podzimní festival duchovní hudby, který ve stejný čas láká na Galakoncert v kostele Panny Marie Sněžné.

Neděle

09:00 / Víkendové kurzy bubnování / Bubenická škola Ivo Batouška
09:00 / Dýňování / Zahradní centrum Florcenter
10:00 / Astrovíkend / Centrum pohybu
10:00 / Koloniální války / Zámek Čechy pod Kosířem
14:00 / Tři oříšky / Divadlo na cucky
15:00 / Festival pohádek: Pejprbój / Divadlo na Šantovce
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
19:00 / TEĎ NE aneb "Na tohle teď není pravá chvíle …" / Reduta
19:00 / Záskok / Moravské divadlo
19:00 / Drahá legrace / kino Metropol

V neděli si můžete udělat výlet na Zámek v Čechách pod Kosířem, kde budou probíhat Koloniální války a v 11:00 proběhne rekonstrukce bitvy z dob koloniálních válek v Severní Americe. Pokud budete zůstávat v Olomouci a přemýšlíte, čím zpestřit odpoledne dětem, tak je můžete vzít třeba ve 14:00 na pohádku Tři oříšky v Divadle na cucky. To Divadlo na Šantovce láká o hodinu později na nonverbální pohádku Pejprbój, ve které se pod rukama zkušeného loutkáře a mima Radima Vizváryho papír mění na fantastické výjevy z pohádkového světa. Ve stejný čas se v Galerii Šantovka můžete také zaposlouchat do tónů Pianothéky Richarda Pogody. Pokud vás zaujal večerní program v Moravském divadle, které uvede hru Záskok z Divadla Járy Cimrmana, tak vás musíme zklamat. O představení byl takový zájem, že je již nějakou dobu beznadějně vyprodané. Ale přesto nebude o divadelní představení nouze. Kino Metropol v 19:00 láká na inscenaci Drahá legrace, která je volným pokračováním slavné komedie Blbec k večeři. Ve stejný čas můžete zajít také do Reduty na komedii TEĎ NE aneb "Na tohle teď není pravá chvíle …", ve které exceluje Michal Dlouhý. 

Přejeme pohodový víkend!