Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Lobster Food Festival, Divadelní Flora, Beauty Day, hudební přehlídka MFOpen i Den matek

Tipy a názory

12.5.2023

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené volno. Víkend je tentokrát opravdu nabitý a téměř praská ve švech! Nejrůznějšími akcemi zaujme Divadelní Flora, Moravská filharmonie pak chystá zajímavý program v rámci koncertní přehlídky MFOpen a na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a zábavy. Podívejte se, co všechno se o víkendu chystá, a nechte se inspirovat.. ;)

Pátek

14:00 / Moskoviáda / Konvikt
16:30 / Adrienn Hód & ME-SA SOFT SPOT / Sklub
17:00 / Telegraph Rooftop Fun / Telegraph
18:30 / Lea Vítková zve na... Operní květy / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
19:00 / Teror / Divadlo na Šantovce
19:00 / MF is Open! / Reduta
19:00 / Vykouření / Moravské divadlo
20:00 / U2 Stay / Bounty Rock Cafe
22:30 / Andrea Dare & Brigitte Noir / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Ve čtvrtek odstartovala v Olomouci Divadelní Flora a nabízí pestrý program i během následujících dnů. Už v pátek od 14 hodin můžete zajít na Konvikt na besedu k inscenaci Moskoviáda, ale řeč bude i o politických reáliích 90. let a ruské invazi na Ukrajinu. Atypické experimentální představení s názvem Soft Spot můžete vidět od 16:30 v Sklubu a Moravské divadlo v rámci Divadelní Flory v 19 hodin přivítá soubor Divadla Husa na provázku s Vykouřením Jiřího Havelky. Chybět nebude ani večerní koncert na Konviktu.

Od pátku do neděle se v prostorách Reduty a Mozartova sálu uskuteční koncertní přehlídka pod názvem MFOpen, na které se představí olomoucký orchestr Moravské filharmonie tak, jak ho neznáte. Koncertní přehlídku zahájí slavnostní orchestrální koncert s hudbou Antonína Dvořáka v pátek v 19 hodin v Redutě.

Divadlo na Šantovce nabídne ve stejný čas inscenaci z repertoáru Moravského divadla, konkrétně jde o interaktivní morální drama ze soudní síně s názvem Teror. "Sestřelit či nesestřelit unesené letadlo? Lze ospravedlnit obětování nevinných za cenu záchrany mnohonásobně více životů? Má člověk právo rozhodovat se sám za sebe, a tím rozhodnout i za ostatní? A existuje v tomto případě vůbec správné rozhodnutí?," tak přesně tyto otázky divadelní hra otevírá. A o osudu obžalovaného pilota navíc rozhodnou samotní diváci. 

A ve 20 hodin můžete zajít na tradiční koncert do Bounty Rock Cafe. Tentokrát zde vystoupí brněnská revivalová skupina U2 Stay.

Sobota

09:00 / Japonské ozvěny / Art Rubikon
09:00 / KnihoTrh / Galerie Šantovka
10:00 / Mládí vpřed! / Reduta
10:00 / Jarmark v Čokoládovně / Čokoládovna Troubelice
11:00 / Lobster Food Fest 2023 / Fort XX Escot
11:30 / Komorní matiné s Mozartem a Dvořákem / Mozartův sál
12:00 / Horecké Struny / Horka nad Moravou
14:00 / Filharmonici, jak je neznáte / Mozartův sál
15:00 / Schwarzkopf Elite Model Look ČR 2023 / Galerie Šantovka
15:00 / Figuring Age / Muzeum umění
15:00 / Mezinárodní den koktejlů / olomoucké Poděbrady
15:30 / Filharmonický salón / Mozartův sál
17:00 / Skvosty české vokální hudby / Reduta
18:00 / Baletky / Moravské divadlo
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie
19:00 / Gala s Dvořákovými serenádami / Reduta
20:00 / Tank / Sklub
22:00 / ENSOI / Konvikt
23:30 / Peter Coom / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Art Rubikon na Dobnerově ulici chystá na sobotu pro děti tematicky tvořivé dopoledne, tentokrát na téma Japonské ozvěny. Děti si vyrobí rozkvetlou třešeň, lehounký vějíř, duhovou rybku a připomenou si Zemi vycházejícího slunce.

Koncertní přehlídka MFOpen začne v sobotu už v 10 hodin dopoledne v Redutě a pokračovat bude celodenním programem. Co všechno se během sobotního programu chystá i možnost nákupu vstupenek najdete tady →

Jestli patříte k milovníkům čokolády, tak si udělejte v sobotu výlet do Troubelic, kde proběhne Jarmark v čokoládovně. Těšit se můžete na regionální výrobky z okolí, čokoládové mlsání, výběrovou kávu a program pro děti.

Pokud máte rádi dobré jídlo a pití, pohodovou atmosféru a akce, na kterých ochutnáte něco nevšedního, tak si určitě v sobotu udělejte výlet na křelovský Fort XX Escot, kde bude probíhat Lobster Food Fest. Od 11 do 22 hodin můžete ochutnat speciality z kuchyní skupiny Lobster Group i hostujících podniků. Nabídku tří desítek jídel doplní čepované pivo, ochutnávka moravských a francouzských vín, alko i nealko koktejly či výběrová káva. Pro hosty je připraven také doprovodný program a velký dětský park. Více o akci zde →

Pokud vy nebo vaši blízcí uvažujete o kariéře v modelingu, tak si nenechte ujít casting do soutěže Schwarzkopf Elite Model Look ČR 2023, který proběhne v sobotu od 15 hodin v Galerii Šantovka. Kromě samotného castingu bude připravený i doprovodný program. Podrobnosti zde →

Zajímavý program chystají na sobotu i na olomouckých Poděbradech, kde můžete oslavit mezinárodní den koktejlů. Od 15 hodin se tak můžete těšit na nejrůznější koktejly, dobroty z grilu a atmosféru dokreslí DJ Igy.

Také v sobotu pokračuje Divadelní Flora. Zajít můžete třeba v 18 hodin na inscenaci Baletky do Moravského divadla nebo na obrazově podmanivou performanci Tank, kterou uvidíte od 20 hodin v Sklubu. Podrobný sobotní program najdete na webu Divadelní Flory →

Neděle

10:00 / O zlobivé notě / Divadlo na Šantovce
10:00 / Tělo jako artefakt / Divadlo na cucky
10:00 / Den rodin / zoo Olomouc
10:00 / Beauty Day / Olomouc CITY
10:30 / Roztancovaná Reduta / Reduta
13:00 / Figuring Age / Muzeum umění
16:00 a 21:00 / Invisible II./Barbora Kaufmannová / Sklub
18:30 / Už není třeba dělat vůbec nic / Moravské divadlo
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie

Pátek - Sobota - Neděle

Všechny ženy by si během neděle neměly nechat uniknout Beauty Day v obchodním centru Olomouc CITY. Těšit se můžete na workshopy, trendy, novinky, líčení, kosmetiku, soutěže a dárky. Po celou dobu akce bude líčení zdarma a pro každou maminku květina ke Dni matek. Vstup na akci je zdarma. 

Na začátek jedna připomínka. V neděli je Den matek, tak nachystejte mamince nějaký malý dárek nebo alespoň kytičku, kterou ji potěšíte.

Dopoledne můžete i s dětmi vyrazit do Divadla na Šantovce, které má od 10 hodin na programu pohádku O zlobivé notě. Čeká vás dobrodružství malé noty, neposedné rebelky, která si myslí, že sama toho dokáže nejvíc! Ale nakonec zjistí, že potřebuje i ostatní, protože sama nota nic neznamená...

Výlet si můžete udělat i do Zoo Olomouc, kde bude probíhat Den rodin. Těšit se můžete na zábavní program na pódiu, komentovaná krmení, soutěže, hry, malování na obličej, atrakce pro nejmenší a mnohé další.

Na závěr koncertní přehlídky MFOpen si Moravská filharmonie připravila program pro děti s názvem Roztancovaná Reduta. Jak už název napovídá, tak členové orchestru ve spolupráci se Zsoltem Hamarem a dramaturgyní Ivanou Kalinou Tabak připravují zábavně-edukační program v rytmu Slovanských tanců Antonína Dvořáka a Uherských tanců Johannese Brahmse.

V neděli se na Divadelní Floru po delší odmlce vrací jeden z nejlepších českých souborů – pražské Divadlo v Dlouhé. Jejich výmluvně nazvaná inscenace Už není třeba dělat vůbec nic je formálně originální jevištní básní, kterou můžete vidět od 18:30 na prknech Moravského divadla. A zajít v rámci Flory můžete také do Sklubu, který hned 2x uvede autobiografickou docu-dance inscenaci Invisible II.

Přejeme hezký víkend!