Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: For Model, ples Dobrého místa, Veletrh zdraví, Šantovské trhy, masopustní speciality i dětské akce

Tipy na víkend

17.3.2023

Lenka Šťastná

Pracovní týden je u konce a nás čekají zasloužené dny volna. Co se bude o víkendu v Olomouci a okolí dít? Na své si přijdou milovníci modelů i železnice, vyrazit můžete také do divadla nebo na koncert. A chybět samozřejmě nebude ani pestrý program pro děti. Podívejte se, co všechno nadcházející víkend přinese...

Kam na běžky?

Přemýšlíte, že o víkendu ještě naposledy vyrazíte na běžky? Pak vám zcela jistě přijdou vhod webové stránky jdemenabezky.cz, na kterých zjistíte, kde se zrovna pohybuje rolba, jak jsou upravené trasy a případně i jaké je na horách počasí. A my pro vás máme několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře. Podívejte se →

Pátek

09:00 / Veletrh zdraví / Pevnost poznání
09:00 / For Model 2023 / Výstaviště Flora
15:00 / Den sv. Patrika / olomoucké Poděbrady
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Jedinečnost hudební kompozice / Reduta
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Ryba ve čtyřech / Moravské divadlo
19:30 / Ples Právnické fakulty / NH hotel
20:00 / Hustej guláš / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Od pátku do neděle bude na Výstavišti Flora Olomouc probíhat oblíbená výstava For Model. Jde o jednu z největších tuzemských akcí zaměřenou na modely, sběratelství a také digitální technologie, hry, hračky i stavebnice. A těšit se můžete i na majestátní francouzskou plachetnici a jízdy historickými vlaky. Více zde →

Pro všechny návštěvníky, které zajímá zdravý životní styl a péče o tělo i duši, připravila Pevnost poznání dvoudenní Veletrh zdraví. V pátek a v sobotu si lidé bez rozdílu věku mohou nechat vyšetřit pigmentová znaménka, změřit tuky a cukry v těle, zeptat se odborníků na otázky týkající se reprodukce, dentální hygieny, dárcovství krve, prevence rakoviny nebo toho, jak správně resuscitovat dospělé nebo novorozence. Veškeré podrobnosti o akci se dočtete tady →

Den svatého Patrika se slaví každoročně 17. března, a tak není divu, že se tento pátek bude slavit i na olomouckých Poděbradech. Čekají vás soutěže a zábavné hry, nebude chybět zelené pivo sv. Patrik a irský speciál Guinness, zároveň se těšte na občerstvení na grilu a irské speciality. A kdo přijde v zelené, tak dostane i welcome drink. ;)

Moravská filharmonie chystá na páteční večer program s názvem Jedinečnost hudební kompozice, který spojuje tvorbu Felixe Mendelssohna, Edvarda Griega a Jean Sibelia. Koncert pro housle a orchestr d moll posledního z trojice autorů přednese slovenský houslista Milan Paľa, jenž je odbornou veřejností řazen mezi elitu světových interpretů mladé generace. Orchestr povede dirigent Tomáš Brauner.

Páteční večer můžete strávit také v divadle. To Moravské uvede v 19 hodin premiéru černé komedie Ryba ve čtyřech. Herečky Ivana Plíhalová, Naděžda Chroboková-Tomicová, Vlasta Hartlová a herec Václav Bahník v minulém roce oslavili kulatá výročí na jevišti Moravského divadla. Zároveň všichni v nedávné době oslavili, či teprve oslaví významná životní jubilea. A černá komedie o starém sluhovi pracujícím u třech neprovdaných sester je skvělou příležitostí, jak jim poblahopřát!

Ani milovníci muziky nepřijdou v pátek zkrátka. Od 20 hodin vystoupí v Bounty Rock Cafe olomoucká kapela Hustej guláš a i zde se bude slavit sv. Patrik.

Sobota

07:00 / Zabijačková škola vaření / Long Story Short
08:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Tematicky tvořivé sobotní dopoledne pro děti / Art Rubikon
09:00 / For Model 2023 / Výstaviště Flora
10:00 / Miss Šantovka 2023 / Galerie Šantovka
10:00 / Veletrh zdraví / Pevnost poznání
10:00 / Antické báje a mýty na hradě / Hrad Šternberk
11:00 / Ramen pop up / Bistro Helen
11:00 / Masopust v Longu / Long Story Short
14:00 / Jarní tvoření a worshopy / OC Haná
15:00 / SK Sigma Olomouc vs. FK Mladá Boleslav / Andrův stadion
17:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Ples Dobrého místa pro život / NH hotel
19:00 / Smím prosit? Pro Hradisko / Slovanský dům
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
20:00 / Pink Floyd Forever / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu se po zimní pauze můžete opět těšit na oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat od 8 do 18 hodin a ty další se uskuteční 7. dubna.

Také si můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení pro veřejnost bude probíhat ráno od 8:30 nebo odpoledne od 17:30 hodin. Vstupné je jednotné 40 Kč, lístky koupíte na pokladně zimního stadionu 20 minut před začátkem bruslení. A nezapomeňte si vzít brusle. Ty se na zimním stadionu nepůjčují!

V sobotu chystá Art Rubikon v Dobnerově ulici tematicky tvořivé dopoledne pro děti. Mezi 9 a 12. hodinou čeká na děti malování na obličej, papíroví maňásci a výroba přírodní scenérie i se zvířátky.

Galerie Šantovka chystá na tento víkend finále MISS Šantovka. Mimo to se můžete těšit na módní přehlídky, doprovodný program a soutěže o spousty zajímavých cen. Veškeré podrobnosti o akci se dočtete tady →

Pokud patříte k milovníkům japonské kuchyně, tak si nenechte ujít Ramen pop up v Bistru Helen. V sobotu vás od 11 do 19:30 hodin čekají tři druhy dlouho tažené japonské nudlové polévky ramen, které doplní maso, zelenina a tradiční východoasijské ingredience.

Long Story Short pak láká na své nádvoří na prvotřídní masopustní speciality. Těšit se můžete na zabijačkové hody, poctivou grilovačku, pivo, punč i dílničky pro děti.

Zajisté by vím neměl uniknout ani další domácí zápas olomouckých fotbalistů. Sigma na Andrově stadionu vyzve od 15 hodin FK Mladá Boleslav, tak si to nenechte ujít!

Sobotní večer pak můžete zakončit třeba na Plese Dobrého místa pro život v NH hotelu.  Ples bude tradičně setkáním klientů, příznivců a podporovatelů všech organizací, které Dobré místo zastřešuje. Po celou dobu plesu si můžete udělat třeba snímek ve fotobudce, potkat se s fotbalisty SK Sigmy Olomouc, můžete si zatančit, pobavit se při vystoupeních a nebo vyhrát některou z mnoha cen v tombole.

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / For Model 2023 / Výstaviště Flora
09:00 / Ramen pop up / Bistro Helen
10:00 / Miss Šantovka 2023 / Galerie Šantovka
10:00 / Král Sedmilhář / Divadlo na Šantovce
10:00 / O princezně fotbalistce první / Divadlo Tramtarie
10:00 a 14:00 / Ronja, dcera loupežníka / Moravské divadlo
15:00 / Pianothéka v Šantovce / Galerie Šantovka
16:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
18:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
19:00 / Pravidla úklidu / Divadlo na cucky

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli si můžete zabruslit na zimním stadionu, a to hned ráno v 8:30 nebo večer v 18 hodin. Vstupné je jednotné 40 korun a brusle se nepůjčují.

Neděli můžete zahájit také vydatnou snídaní. Pravidelný brunch v Bistru Helen se tentokrát ponese v japonském stylu. K oblíbeným vejcím Benedikt přibude taky lososová rolka v tempuře, polévka tom yum, vepřový bok v teryiaki omáčce s krevetami a jasmínovou rýží nebo oblíbený dezert matcha cheescake. 

S dětmi můžete dopoledne zajít třeba do Divadla na Šantovce, které od 10 hodin uvede pohádku Král Sedmilhář, ve stejný čas láká Divadlo Tramtarie na sportovní pohádku O princezně fotbalistce první a Moravské divadlo zve na představení Ronja, dcera loupežníka, které uvede v 10, a také ve 14 hodin. V tento den máte také poslední možnost navštívit výstavu For Model na Výstavišti Flora Olomouc.

Od 15 hodin se pak můžete v prvním patře Galerie Šantovka těšit na populární Pianothéku - vystoupení Richarda Pogody (klavír) a Miroslava Švihálka (saxofon). Během dvou hodin se tak můžete zaposlouchat do tří písničkových sad a vstup je samozřejmě zdarma.

Když už budete v Šantovce, tak můžete s dětmi zajít do Lobster Family Restaurant, kde bude od 16:30 probíhat oblíbená kuchařská dílnička. V ceně 179 korun je pizza, kterou si dítě samo vyrobí, dětský nápoj a káva pro doprovod.

Víkend můžete zakončit třeba v divadle. Divadlo na cucky v 19 hodin uvede autorskou inscenace Pravidla úklidu o práci v domácnostech, práci na černo, péči a rodičovství na dálku vycházející z dokumentárních rozhovorů s ženami pracujícími v České republice v těch nejmizerněji placených profesích...

Přejeme hezký víkend!