Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ramen, grilované krevety i vepřový bok v teryiaki omáčce. Bistro Helen chystá pop up v japonském stylu

Tipy a názory

15.3.2023

Autor: red

Třetí březnový víkend bude v Bistru Helen patřit japonské kuchyni. Šéfkuchař Tom Juřík pozval do Helen Mišo Nestora z Telegraph Cafe, který ji umí jako málokdo v regionu. Přijďte v sobotu 18. března po celý den na Ramen pop up, nebo o den později na nedělní brunch s chutí Japonska.

V sobotu vás od 11 do 19:30 hodin čekají tři druhy dlouho tažené japonské nudlové polévky ramen, které doplní maso, zelenina a tradiční východoasijské ingredience – např. řasy, výhonky, jarní cibulka, čajová vejce nebo sójová omáčka. V nabídce bude vepřový ramen s porchettou, hovězí s morkovou kostí a gyózou a veggie ramen se zeleninou a dýní. Kdo nemusí polévku, určitě ocení grilované krevety s koriandrovou rýží, mangem, chilli a česnekem.

Při nedělním brunchi najdete v menu vedle vašich oblíbených benediktů na tři způsoby (včetně vege verze) taky lososovou rolku v tempuře, polévku tom yum, vepřový bok v teryiaki omáčce s krevetami a jasmínovou rýží nebo oblíbený dezert matcha cheescake. Brunch bude probíhat od 9 do 15 hodin.

"Život bez vášně je jako rámen bez poctivého vývaru, prostě o ničem," říká Mišo. Od střední školy jde za svým cílem – stát se sushi masterem a šéfkuchařem asijské restaurace. Po cestě k cíli se potkává i s gastronomií dalších částí světa. Miluje spojování klasických kuchyní různých zemí s chutěmi Asie. Před Telegraphem působil v olomouckém projektu Fishi Sushi.

Reklama

Waldorfská ZŠ a MŠ Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jesle, Mateřské školy a centra, MŠ s cizojazyčnou výukou

Školka i škola přistupuje ke každému dítěti s ohledem na jeho individualitu. Vzdělávání a výchova vycházejí z waldorfské pedagogiky, která respektuje přirozené potřeby jednotlivce. Vlast...