Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Flora, jízda veteránů, balony nad Bouzovem, noc s DiCapriem i Blackout s Leošem Marešem

Tipy a názory

16.8.2019

Lenka Šimková

Před námi je další srpnový víkend. Ještě nemáte na dny volna plány? Třeba se inspirujete našimi tipy. ;-) Tentokrát se toho koná opravdu hodně a na své si přijdou milovníci rodinné zábavy, hudby, divadla i historických automobilů. Podívejte se, kde o víkendu nesmíte chybět..

Pátek

09:00 / Letní Flora Olomouc / Výstaviště Flora Olomouc
10:00 / Czech Open 2019 / Stadion TJ Lokomotiva
18:00 / Noc s DiCapriem / kino Metropol
18:00 / Cikánská branka - pojďme vymyslet podobu trasy / Letní kino
18:30 / Balóny nad Bouzovem / Bouzov
19:00 / Cavewoman / Zámek Čechy pod Kosířem
20:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Parkán (Konvikt)

Od pátku do neděle si můžete vychutnat letní etapu květinové výstavy Flora Olomouc. Hlavní expozice v pavilonu A připomíná českou krajinu jako národní klenot. Další expozice v pavilonech doplní Letní zahradnické trhy, předváděcí akce a workshopy, odborné přednášky a bohatý kulturní program. Už dnes ve 20:00 se můžete těšit také na večerní prohlídku pavilonu A. Prohlídka se uskuteční s průvodním slovem autorky Pavlíny Švecové, o hudební doprovod se postará Kofe@Vlna s hostem Ivo Batouškem. 

Na stadionu TJ Lokomotiva bude dnes a zítra probíhat 13. ročník mezinárodního mítinku tělesně postižených Czech Open. Propozice, pravidla a veškeré podrobné informace o akci naleznete zde. Určitě jste už zaznamenali projekt Letního kina, který připravuje zprůchodnění Cikánské branky široké veřejnosti. Ta už prokoukla a nyní máte možnost zúčastnit se setkání, na kterém se bude řešit podoba trasy přes amfiteátr k brance. Sraz je v 18:00 na pódiu kina. Ve stejný čas začíná v kině Metropol další večer tématických filmů, tentokrát půjde o Noc s DiCapriem. Během noci můžete zhlédnout Krvavý diamant, Labyrint lží, Prokletý ostrov a aktuální novinku Tenkrát v Hollywoodu. Za lístek zaplatíte 300 korun. V 18:30 pak z louky na Bouzově proběhne hromadný start balónů, zatímco na Zámku v Čechách pod Kosířem na vás o půl hodiny později bude čekat zábavná show Cavewoman. A na Parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého pokračuje divadelní open-air festival Olomoucké "nejen" shakespearovské léto, který dnes nabídne nekompromisní a lehce provokativní komedii Sex zadarmo nedostaneš. Vstupenky za 320 korun koupíte tady a upozorňujeme, že představení je přístupné od 18 let!

Sobota

celý den / Balóny nad Bouzovem / Bouzov
09:00 / Letní Flora Olomouc / Výstaviště Flora Olomouc
09:00 / Czech Open 2019 / Stadion TJ Lokomotiva
12:00 / Blackout Festival CZ / Fort Křelov
16:00 / Hudební léto / Hospoda Na Statku
19:30 / Vojta Violinist / Letní kino - Klid v ruchu
20:00 / Sex zadarmo nedostaneš / Parkán (Konvikt)

Také v sobotu se to v okolí Bouzova bude hemžit horkovzdušnými balóny. Nebude chybět ani doprovodný program s muzikou a spoustou pestrých aktivit pro děti. V 18:30 proběhne opět hromadný start balónů a od 21:30 se pak můžete těšit i na ohňostroj. Milovníkům letních festivalů by neměl uniknout Blackout Festival, který vypukne už v poledne na Fortu Křelov. Těšit se můžete na tři hudební stage, světelnou show, pyro efekty, bary po celém areálu, pivní stany, vinárnu, bohaté občerstvení i bazén a párty pěnu. Na hlavním EDM open air podiu zahrají Leoš Mareš s jeho DJ show, Brave B, DJ Burysax a další. Více informací o festivalu se dočtete tady. A o hudební zážitek nebude nouze ani v areálu Letního kina - Klidu v ruchu. Od 19:30 si můžete poslechnout multiinstrumentalistu Vojtu, který hraje na více nástrojů najednou. Uslyšíte tedy hru na housle, didgeridoo, buzuki, bansuri flétnu a perkuse. Svým osobitým způsobem kombinuje tento hudebník motivy keltské a domorodé hudby, kdy za použití zvukové magie vytváří zvuk, jakoby hrála celá kapela. A také v sobotu můžete na Parkán univerzitního Konviktu zajít na komedii Sex zadarmo nedostaneš. Vstupenky koupíte tady.

Neděle

09:00 / Letní Flora Olomouc / Výstaviště Flora Olomouc
10:00 / Veteránská rallye / Lázně Skalka, Čechy pod Kosířem, Lázně Slatinice
16:00 / Nedělní promenádní koncerty v parku / Smetanovy sady
19:00 / Anna Karenina (derniéra) / Parkán (Konvikt)

V neděli vás čeká poslední den, kdy můžete vyrazit na Letní Floru. Jestli ale patříte mezi milovníky veteránů, tak si určitě nenechte ujít rallye veteránů Z lázní do lázní. Start rallye bude v 10:00 v Lázních Skalka, trasa povede přes Čechy pod Kosířem až do Lázní Slatinice, kde proběhne i doprovodný program. Uvidíte předávání cen, soutěž elegance, nebude chybět lázeňský jarmark a zábava pro děti. Od 16:00 pak bude ve Smetanových sadech probíhat další ze série promenádních koncertů v parku. Tentokrát vám odpoledne zpříjemní Hanácký mužský sbor Rovina s muzikou. Víkend pak můžete zakončit na posledním představení Olomouckého "nejen" shakespearovského léta. To nejenže uzavře letošní open-air festival na Parkánu, ale také vůbec naposledy představí Annu Kareninu v podání souboru Divadla Tramtarie. Nenechte si ujít derniéru představení o ženě, která volí mezi dvěma osudovými muži, mezi klidem rodinného krbu a vášní mileneckého vztahu. V hlavní roli září Jana Posníková a vstupenky koupíte tady.

Užijte si víkend!