Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Farmářský dvůr, letní festival vína, Šternberský kopec, Mineral Expo i program na hradech a zámcích

Tipy a názory

23.7.2021

Lenka Šimková

Léto utíká jako voda a před námi je poslední ryze červencový víkend. Pokud jste se zrovna vrátili z dovolené (nebo vás teprve čeká) a přemýšlíte, co podniknout o víkendu, tak pro vás máme hned několik tipů na zajímavé akce v Olomouci i okolí. Podívejte se...

Kam k vodě?

Víkend má být opět tropický! A takové dny je nejlepší strávit u vody. Pokud přemýšlíte, kam zajet k vodě na celý den, nebo kde se jen trošku zchladit po práci, tak pro vás máme unikátní přehled přírodních koupališť, zatopených lomů i bazénů v Olomouci a okolí. A rozhodně stojí za návštěvu, podívejte se →

Pátek

11:00 / FARMYARD - Farmářský dvůr / Long Story Short
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
14:00 / Letní festival vína v parku / Bezručovy sady
16:00 / Urban Vibes: DJ Goofy / Telegraph
17:00 / Re:Fresh UP vol. 2 / Konvikt
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí

Pátek - Sobota - Neděle

Na kouzelném nádvoří Long Story Short Eatery & Bakery se můžete těšit na Farmyard plný regionálních produktů.

Foto: Long Story Short

Long Story Short chystá na tento pátek skvělou akci pro všechny milovníky kvalitního a dobrého jídla. V čase od 11 do 18 hodin se na nádvoří Eatery & Bakery (v Koželužské ulici) můžete těšit na unikátní farmářský dvůr, který bude sestávat převážně z nabídky poctivých českých výrobců, farmářů a dodavatelů surovin, se kterými pracují právě i kuchaři v Long Story Short. Navíc od 14 hodin nebude na terase Long Story Short chybět ani pravidelný víkendový denní mejdan, takže se máte rozhodně na co těšit.

Po celý pátek a sobotu se můžete těšit také na Letní festival vína, který bude probíhat v Bezručových sadech. Čeká vás třicet vinařství, regionální potraviny a produkty, celý den koncerty a degustace. O doprovodný program se postará Zaparkuj, večer nebude chybět promítání filmu - legendárních Postřižin.

Na Konviktu pak od 17 hodin bude pokračovat minifestival Re:Fresh UP, za kterým stojí opět iniciativa Zaparkuj. O hudbu se tentokrát postará Pablo's, od 20:20 se pak můžete těšit na Hospodský kvíz na téma Dovolená a cestování.

A živo bude také na Horním náměstí, kde od 19 hodin bude pokračovat multižánrový festival Pohoda u Trojice. Dnes se můžete těšit na pop, rock a blues. Nejprve vystoupí kapela Blues Power, kterou bude od 20:30 následovat Natálie Tichánková & 4Good.

Sobota

09:00 / MINERAL-EXPO Olomouc / SPŠ Rooseveltova
10:00 / Hravý den pro děti u zámecké oranžerie / zámek Čechy pod Kosířem
10:00 / Víkend s princeznou Šahrazád / Hrad Bouzov
11:00 / Letní festival vína v parku / Bezručovy sady
14:00 / Šternberský kopec / u sportovní haly (Šternberk)
14:00 / Proluk.art | STRUKTURA / Letní scéna SEFO
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
19:00 / Večerní pohoda u Trojice / Horní náměstí
21:00 / Letní kino: Casablanca / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

Skupina No Name zahájí svým vystoupením Šternberský kopec

Foto: Jan Procházka

V sobotu a v neděli proběhne MINERAL-EXPO Olomouc. Všichni příznivci přírodních kamenů, fosílií, šperků a kamenných dekorací by měli zavítat do budovy SŠ polytechnické na prodejní výstavu minerálů. Součástí akce bude opět workshop pro děti, kde si mohou tvořit, nebo rýžování zlata a granátů pro malé i velké. 

O víkendu si můžete s dětmi udělat také výlet na některý z přilehlých hradů a zámků. Na Bouzově chystají víkend s princeznou Šahrazád, který zahrnuje taneční festival na prvním nádvoří hradu s celodenním programem a taneční soutěží pro dívky do 18-ti let. A výlet si s dětmi můžete udělat také na Zámek v Čechách pod Kosířem, kde bude připravený hravý den pro děti u zámecké oranžerie. Těšit se můžete na maňáskové divadlo, lukostřelecký koutek i dílničku pro děti.

V Bezručových sadech bude už od 11 hodin pokračovat Letní festival vína v parku. Tentokrát se můžete těšit po celý den na řízené degustace, koncert Pavla Čadka a večer nebude chybět filmová projekce - Starci na chmelu.

Milovníci letních festivalů by si pak neměli nechat ujít již 17. ročník oblíbeného hudebního festivalu Šternberský kopec. Ten se letos uskuteční u sportovní haly Ecce Homo ve Šternberku a celý program je přesunut z loňského roku. Na akci vystoupí No Name, Pilot, O5 a Radeček, Ben Cristovao, Ewa Farna, UDG, Desmod a Poetika. A pokud jste nakoupili loni vstupenky v předprodeji, zůstávají v platnosti na letošní rok. ;)

O hudbu nepřijdete ani pokud se rozhodnete zůstat v Olomouci. Také v sobotu bude totiž na Horním náměstí pokračovat multižánrový festival Pohoda u Trojice. Tentokrát vás čeká pop a rock, od 19 hodin vystoupí Radim Černý & The Retrievers, na které ve 20:30 naváže Nebe.

Telegraph pak večer zve do svého letního kina na americký Oscarový snímek Casablanca. Humphrey Bogart a Ingrid Bergman ve slavném milostném příběhu z tajemného města plného hříchu a intrik se budou na publikum těšit od 21 hodin.

Neděle

09:00 / MINERAL-EXPO Olomouc / SPŠ Rooseveltova
13:00 / Víkend s princeznou Šahrazád / Hrad Bouzov
15:00 / Míša Růžičková: Zpíváme a tančíme se zvířátky / Hrad Šternberk
15:30 / Chrti na zámku / zámek Čechy pod Kosířem
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady

Pátek - Sobota - Neděle

U altánku ve Smetanových sadech se v neděli můžete těšit na další promenádní koncert

Foto: Jan Procházka

Ještě v neděli máte možnost až do 16 hodin navštívit v budově SŠ Polytechnické prodejní výstavu minerálů MINERAL-EXPO Olomouc.

Nebo si i s dětmi udělejte výlet na některý z hradů či zámků. Na Bouzově bude od 13 hodin pokračovat Víkend s princeznou Šahrazád, který zve opět na zajímavý taneční program.

Hrad Šternberk naopak zve na zábavné odpoledne s Míšou Růžičkovou. Představení Zpíváme a tančíme se zvířátky je vhodné pro děti už od dvou let a kromě samotného vystoupení se můžete těšit na výtvarné dílničky, facepainting, airbrush & glitter tetování, skákací hrad i dětskou diskotéku.

Také zámek v Čechách pod Kosířem zve na odpolední program. Přímo v areálu zámku bude od 15:30 k vidění výstava chrtů, následovat bude procházka parkem, v jehož části budou probíhat ofi coursingové závody a od 16:30 zde bude Spolek adopce psů bez hranic pořádat coursing pro radost.

Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje Olomoucký swingband.

Přejeme hezký víkend!