Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Den otevřených dveří Moravského divadla i univerzity, Sex noci svatojánské, plesy, lyžování a pohádky pro děti

Tipy a názory

17.1.2020

Lenka Šimková

Jsme v polovině ledna a před námi je další víkend! Pokud stále váháte, jak s nadcházejícími dny volna naložit, přinášíme vám pravidelný přehled chystaných akcí v Olomouci a okolí, který vám rozhodování usnadní. ;-)

Plesová sezona

Plesová sezona je v plném proudu! Kde všude se s přáteli můžete o tomto víkendu pobavit a protancovat střevíce, zjistíte v našem přehledu →

Pátek

17:00 / Tváří v tvář válce / Divadlo na cucky
17:00 / Knihy na cucky o kuchařkách / Divadlo na cucky
18:00 / Olomouc - Hradec Králové / zimní stadion
18:30 / Lea Vítková zve na… Písně v národním tónu / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Impression / Muzeum umění
19:00 / Sex noci svatojánské / Divadlo na Šantovce
20:00 / Roman Lomtadze - Drum Empire / Bounty Rock Cafe

Lyžařská sezona je v plném proudu a volno si tak můžete užít i na svahu. Kde všude se jezdí, zjistíte v našem pravidelně aktualizovaném Přehledu sjezdovek. Dnes po práci můžete také zajít do Divadla na cucky, kde se potkáte s novinářkou a válečnou zpravodajkou Markétou Kutilovou, která vám nabídne průřez a ucelený pohled na válečnou situaci v Sýrii. Beseda Tváří v tvář válce začíná v 17:00. Fanouškům olomouckého hokeje by pak neměl uniknout další domácí zápas Mory, který startuje už v 18:00 proti Hradci Králové. Muzeum umění uvede v 19:00 reprízu vizuální a taneční kompozice Impression a v Divadle na Šantovce se můžete těšit na představení Sex noci svatojánské, před kterým proběhne degustace vín z Vinařství Antoš z jihomoravského Pavlova. A pokud chcete páteční večer strávit v doprovodu muziky, tak v Bounty Rock Cafe vystoupí od 20:00 vystoupí americký bubeník Roman Lomtadze se svojí bubenickou show Drum Empire.

Sobota

08:00 / Den otevřených dveří Univerzity Palackého / Olomouc
08:30 a 14:45 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
15:00 / Moritzovy tvořivé dílničky / Galerie Moritz
16:00 / Zkrocení zlé ženy / Moravské divadlo
19:00 / Impression / Muzeum umění
20:00 / Purple Rainbow / Bounty Rock Cafe

Přemýšlíte, kam zamířit po střední škole? Chcete si dodělat vysokou? Zajímá vás chod nejstarší univerzity na Moravě zevnitř? Přijďte na Den otevřených dveří Univerzity Palackého! Od 8 do 14 hodin budou otevřené brány všech fakult a zájemci si mohou projít nejen univerzitní prostory, ale i ty, které jsou běžně nepřístupné. Doprovodný program chystají všechny fakulty a podrobné informace si přečtete tady. Pokud si chcete trošku zasportovat, ale na celodenní lyžování to nevidíte, tak můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Bruslení pro veřejnost se koná hned v 8:30 a pak odpoledne ve 14:45. Za hodinu zaplatíte 40 korun. Galerie Moritz chystá pro děti na sobotní odpoledne oblíbené Moritzovy tvořivé dílničky. V době od 15 do 17 hodin si zde můžete s dětmi vyrobit originální krmítka pro ptáčky, vstup je zdarma. Moravské divadlo zve v 16:00 na Zkrocení zlé ženy. Baletní klasika o tom, že na světě není nic všednějšího a zároveň ani tajuplnějšího než vztah muže a ženy. Lístky pořídíte zde a představení trvá 2 hodiny. A v Bounty Rock Cafe se ve 20:00 těšte na koncert skupiny Purple Rainbow. Za vstup zaplatíte 150 korun.

Neděle

08:30 a 15:00 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
10:00 / Tři oříšky / Divadlo na cucky
10:00 a 14:00 / Anička a bylinkové kouzlo / Moravské divadlo
15:00 / Ježek a sněhulák / Divadlo na Šantovce
16:00 / Zimní pohádka / Arcidiecézní muzeum
16:00 / Den otevřených dveří / Moravské divadlo
19:00 / Poslední noc s Claudií / Divadlo Tramtarie

I v neděli si můžete jít s přáteli nebo s rodinou zabruslit, a to hned v 8:30 nebo odpoledne v 15:00. Ale neděle tentokrát patří hlavně našim nejmenším! Divadlo na cucky láká už v 10:00 na autorskou interpretaci pohádky Tři oříšky. Vstupenky za 80 korun koupíte tady. To Moravské divadlo uvede pohádku Anička a bylinkové kouzlo, těšit se na ni můžete v 10:00 a pak ve 14:00 a lístky koupíte tady. Divadlo na Šantovce pak v 15:00 uvede pohádku pro malé i velké o tom, proč musí ježci v zimě spát a nemůžou odletět spolu s čápy do Afriky. Vstupenky na příběh Ježek a sněhulák koupíte tady. A v 16:00 se v Arcidiecézním muzeu můžete těšit na zimní pohádku. Od 16 do 19 hodin pak můžete navštívit Den otevřených dveří v Moravském divadle. Během prohlídky navštívíte zkušebny orchestru či sboru, hereckou šatnu, vlásenkárnu, ale i sály Moravské filharmonie. Prohlídka začíná vždy v celou hodinu a kapacita jedné skupiny je omezena na 40 osob. Vstup je zdarma a v pokladně divadla si můžete zajistit vstupenky na konkrétní čas.

Užijte si víkend!