Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Univerzita Palackého se otevře zájemcům o studium už 18. ledna

Zprávy z regionu

10.1.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Univerzita Palackého v Olomouci je druhou nejstarší univerzitou u nás, vzdělanost šíří už od roku 1573. Dnes ji tvoří osm fakult: Cyrilometodějská teologická fakulta, Lékařská fakulta, Filozofická fakulta, Přírodovědecká fakulta, Pedagogická fakulta, Fakulta tělesné kultury, Právnická fakulta a Fakulta zdravotnických věd. Na nich si můžete vybírat z kvalitní nabídky bakalářských, magisterských i doktorských studijních programů. Zájemcům o studium otevře Univerzita Palackého své brány už v sobotu 18. ledna.

Univerzitu Palackého v současnosti navštěvuje 22 000 posluchačů, což představuje pětinu obyvatel města Olomouce. Nabízí více než tři sta studijních programů a jejich možných kombinací. Studovat lze v prezenční i kombinované formě, jedno i více zaměření zároveň, a to i mezi různými fakultami.

Den otevřených dveří od 08:00 do 14:00

Univerzita Palackého se během dne otevřených dveří vždy snaží poskytnout návštěvníkům kompletní servis. K tomu slouží především informační bloky, které se konají na každé fakultě. Zde zástupci vedení jednotlivých fakult poskytují informace o podmínkách studia, náležitostech elektronické přihlášky nebo přijímacím řízení. Jsou připraveni zodpovídat i veškeré dotazy. Na každé fakultě bude rovněž možné získat propagační a informační materiály. Kromě informačních bloků připravují některé fakulty také doprovodný program.

Program Dne otevřených dveří

Kompletní program na jednotlivých fakultách najdete na webu Univerzity Palackého.

Pevnost poznání

Interaktivní muzeum vědy UP (třída 17. listopadu 7, areál Korunní pevnůstky) bude mít pro studenty maturitních ročníků otevřeno od 9:00 do 18:00 zdarma. Animátoři zájemce seznámí s tematickými expozicemi, na jejichž tvorbě se podíleli především odborníci z přírodovědecké fakulty. Chybět nebude ani projekce v digitálním planetáriu.
Podrobnější informace na www.pevnostpoznani.cz.

Knihovna UP

Zaměstnanci Knihovny UP budou připraveni věnovat se zájemcům v rámci standardní otevírací doby. Knihovna ve Zbrojnici (Biskupské náměstí 1) bude otevřena od 9:00 do 16:00. V přízemí se bude nacházet info-point s knihovníkem, který poskytne jakékoliv informace o službách knihovny a nasměruje návštěvníky do výpůjčních sálů v 1. patře.
Více na: www.knihovna.upol.cz

Koleje a menzy

Návštěvníci mohou od 8:00 do 14:00 zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a v menze UP. V hlavní menze na 17. listopadu mohou ochutnat oběd za studentské ceny, vouchery se budou rozdávat na fakultách UP a v tělocvičně na koleji B. Václavka (Šmeralova 8), kde proběhne představení studentských kolejí včetně prohlídky pokoje. První informační blok bude na koleji B. Václavka od 9:00 do 9:30, druhý od 12:30 do 13:00.
Více na: skm.upol.cz

UPoint

Informační centrum a obchod UP (Dům U Černého psa, Horní náměstí 12) nabídne od 8:00 do 15:00 informační brožury, praktické mapy a běžný i předvánoční sortiment. K dispozici bude také merch z oslav 30 let od sametové revoluce. Zájemci o studium na UP dostanou punč či kávu zdarma. Přítomný bude i umělecký spolek ChaosCompany, který připraví hravý workshop origami.
Více na: upoint.upol.cz

Bezplatný autobus ke všem fakultám

Ke všem fakultám bude od hlavního vlakového nádraží jezdit bezplatná autobusová linka, jejíž jízdní řád naleznete ZDE

Aplikace Studuj na UPOL
Všem návštěvníkům Dne otevřených dveří na Univerzitě Palackého pomůže aplikace Studuj na UPOL, která je ke stažení ZDE.