Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Chilská party, módní přehlídka, Divadelní Flora i Šantovské trhy

Tipy a názory

13.5.2022

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a pátek je konečně tady. A vypadá to, že "ledoví muži" s sebou tentokrát žádné výkyvy v počasí nepřinesou a čeká nás teplý a slunečný víkend. Pokud nevyrážíte někam na chalupu, tak pro vás máme několik zajímavých tipů na akce, které proběhnou v Olomouci a okolí. Podívejte se a nechte se inspirovat.. ;)

Pátek

10:00 / Nerůst v divadle / Konvikt
14:00 / Chilská party / OpenWine Garden
14:30 / Zkáza totálního myšlení / Divadlo na cucky
15:00 / Odpoledne v Mexiku / DDM Olomouc (Rožnavská)
17:30 / Pražský výběr: Symphony Bizarre / kino Metropol
18:00 / SANDRA ŠVÉDOVÁ | Fashion Show 2022 / Envelopa Office Center
19:00 / Večer autorských šansonů / Kateřinská 10
19:00 / Vnímání / Sklub
20:00 / Tango / Bounty Rock Cafe
21:45 / Never Sol / Konvikt
23:00 / Hnát & plast / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Kateřinská 10 zve v pátek od 19 hodin na Večer autorských šansonů. Anna Jelínková a Richard Mlynář s kapelou odehrají koncert na podporu neziskové organizace SPOLU Olomouc. Vstupné bude od 100 korun a celý výtěžek z akce půjde na konto organizace SPOLU Olomouc, která podporuje lidi s mentálním postižením a jejich práva.

V plném proudu je v Olomouci polojubilejní Divadelní Flora, která se nezastaví ani o víkendu. Hned v pátek láká na několik zajímavých akcí: Už dopoledne v 10 hodin vás čeká přednáška Nerůst v divadle, kde několik divadelníků prezentuje letošní atypickou sezónu své domovské scény. Ve 14:30 uvede Divadlo na cucky Zkázu totálního myšlení a od 19 hodin vás v Sklubu čeká scénický experiment Vnímání inspirovaný románem Jeana-Philippa Toussainta Koupelna. A chybět nebude ani večerní koncertování v šapitó na Konviktu.

Milovníci vína a dobré zábavy by si neměli nechat ujít Chilskou party už dnes od 14 hodin v Open Wine Garden! Akce se ponese v duchu neřízené degustace vín z vinařství Santa Ema, degustace Pisca a koktejlů s tímto chilským destilátem, gurmánských specialit, živé hudby… prostě dobré chilské atmosféry. Speciálními hosty budou samotní manažeři vinařství Santa Ema Maximilian Erlwein & Sebastian Fraser. Vstup zdarma.

Pokud patříte k těm, kteří v pátek večer přemýšlí, zda jít na večeři, za kulturou nebo na party, tak určitě neprohloupíte, když vyrazíte v 18 hodin do Envelopa Office Centra. Všechny tyto události totiž spojí módní návrhářka Sandra Švédová a šéfkuchař Roman Paulus v neobvyklé Fashion & Dining show. Podrobnosti o akci zde →

Ani o hudební zážitek nebude v pátek večer nouze. V Bounty Rock Cafe vystoupí od 20 hodin hudební skupina Tango.

Sobota

09:00 / Olomoucký talent 2022 / DDM Olomouc (tř. 17. listopadu)
10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
10:00 / Kytky ve dvoře / Kateřinská 10
10:00 / Vulcanus Gril fest / Long Story Short
10:30 / Svoboda v klimatické krizi / Divadlo na cucky
11:00 / Vnímání / Sklub
14:00 / Cesta životem / Divadlo na cucky
14:30 / Odloučení / Konvikt
15:30 / Ferda Mravenec / kino Metropol
16:00 / Loučení / Konvikt
19:30 / Noise. Šumění davu. / Moravské divadlo
20:00 / V.V.U, Nšoči a Antikoncepce / Bounty Rock Cafe
22:00 / Prima Musica /Jak Sen / Konvikt

Pátek - Sobota - Neděle

Také v sobotu chystá Kateřinská 10 pestrý celodenní program. Tentokrát půjde o charitativní malotrh nejen pokojových květin na podporu organizace SPOLU Olomouc. Součástí akce je celodenní prodej květin, přednášky, workshopy, hudba DJ TOOMUCH, drinky a další.

Také v sobotu pokračuje Divadelní Flora. Od 10:30 je v Divadle na cucky připraven workshop pro děti s názvem Svoboda v klimatické krizi, od 11 hodin vás v Sklubu čeká scénický experiment Vnímání inspirovaný románem Jeana-Philippa Toussainta Koupelna, ve 14 hodin chystá Divadlo na cucky pro děti literárně-dramatickou dílnu, která nabídne dětem laskavé nahlédnutí na téma Odcházení. V 16 hodin na Konviktu proběhne beseda týdeníku Respekt s názvem Loučení o "posledních věcech člověka", důležitosti paliativní péče a důstojného rozloučení s nejbližšími i umírání o samotě. V 19:30 se v Moravském divadle můžete těšit na unikátní představení Noise. Šumění davu na pomezí poetické instalace, rozhlasové hry a koncertu. A chybět nebude ani večerní koncertování v šapitó na Konviktu.

V sobotu se uskuteční také oblíbené Šantovské trhy, na kterých si před obchodním centrem můžete nakoupit zeleninu, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. Trhy budou před Šantovkou probíhat každou sobotu od 10 do 18 hodin.

Všichni milovníci grilovaček by měli v během soboty zamířit do Long Story Short, kde bude od 10 do 20 hodin probíhat Vulcanus Gril Fest. Na dvanácti grilech se během dvanácti hodin protočí doslova kopce jídla inspirované Ukrajinou, rostlinnou stravou, prémiovými masy, ale i jídly, kterými neurazíte žádné z vašich dětí. Gril party bude probíhat jak na nádvoří Eatery, tak na horní terase.

A Bounty Rock Cafe zve večer opět na koncert, tentokrát vystoupí V.V.U, Nšoči a Antikoncepce. Štěpán Málek s novým týmem pokračuje v linii N.V.U. Pogo, Punk and Rock'n'roll..

Neděle

10:00 / Bublinové hrátky s klaunem Bublínem / Divadlo na Šantovce
10:00 / Den rodin / zoo Olomouc
10:00 / Osvícenské pochoutky a historická kafírna / hrad Šternberk
10:30 / Workshop Markéty Vacovské / Arcidiecézní muzeum
13:30 / Divadlo a politika / Konvikt
15:00 / Téčko: Pat a Mat - Kutilské trampoty / Telegraph
15:00 / Cesta životem / Divadlo na cucky
15:30 / Odloučení / Konvikt
15:45 / NIKOLA 2030, 2045, 2080 / Kostel ČCE
16:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
19:00 / Kabaret Nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
20:00 / Precarious moves / Sklub
20:00 / VINNIE MOORE (USA - UFO,Alice Cooper), TARA LYNCH (USA) / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli dopoledne můžete i s dětmi vyrazit do Šantovky, kde budou pro děti od 10 hodin připravené Bublinové hrátky s klaunem Bublínem v Divadle na Šantovce. Po představení bude následovat interaktivní dílnička, během které se děti naučí některé z bublinových triků, které uvidí při představení.

Nebo si můžete udělat výlet do zoo Olomouc, kde bude připravený Den pro rodinu. Těšit se můžete na zábavný program na pódiu, komentovaná krmení, rodinnou soutěž, hry, skákací atrakce a mnohé další. Všechny děti mají v rámci akce vstup do zoo zdarma. Zároveň proběhne doprovodný program pro děti i dospělé u baziliky na Svatém Kopečku.

Také hrad Šternberk láká na krásný výlet spojený s pestrým programem. Na závěr prohlídky hradu budou pro návštěvníky připraveny ochutnávky pokrmů z doby osvícenské. Těšit se můžete na hradní koláče, sladké rohlíčky a další pokrmy bývalých hradních pánů. Ochutnávky jídla doplní program Historická kafírna, neboť káva a koláče k sobě prostě patří. ;)

Divadelní Flora má bohatý program v plánu i v neděli: Od 10:30 proběhne v Arcidiecézním muzeu workshop Markéty Vacovské zaměřený na sdílený fyzický prožitek s českou "Tanečnicí roku", pro děti bude v Divadle na cucky opět připravena literárně-dramatická dílna, od 15:30 pak na Konviktu uvidíte performanci Markéty Vacovské, která za své drásavé sólo získala ocenění Tanečnice roku 2021 a v Sklubu můžete od 20 hodin navštívit hravou a vtipnou sebereflexi Precarious moves.

A Bounty Rock Cafe má tentokrát na programu koncert i v neděli. Od 20 hodin zde vystoupí americký kytarista Vinnie Moore a talentovaná Tara Lynch.

Přejeme hezký víkend!