Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Blbec k večeři, Louskáček, ledová show, bruslení, lyže i běžky

Tipy a názory

21.1.2022

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je pátek. Volné dny si můžete užít na sjezdovce či na běžkách, ale nebojte, pokud se rozhodnete podniknout něco ve městě, budete mít z čeho vybírat. Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Kam na lyže a běžky?

Lyžařská sezona je v plném proudu a volno tak můžete trávit i na svahu. Kde všude se jezdí, zjistíte v našem pravidelně aktualizovaném Přehledu sjezdovek. A pokud před lyžováním dáváte přednost chůzi na běžkách, můžete se podívat sem, kde najdete hned několik tipů na zajímavé výlety jak pro začátečníky, tak pro zkušené běžkaře.

Pátek

18:00 / Páteční ženský kruh / Art Rubikon
19:00 / Sex noci svatojánské / Divadlo na Šantovce
19:00 / Olivy / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Barbra Streisand & Ella Fitzgerald / Reduta
20:00 / SCANDI: Projekty Z aneb jak se točí zombie film / Telegraph
20:00 / Aerosmith Tribute / Bounty Rock Cafe

Pátek - Sobota - Neděle

Páteční večer můžete strávit třeba v divadle. Divadlo na Šantovce má od 19 hodin na programu komedii Sex noci svatojánské. Skvělá komedie vznikla podle stejnojmenného filmu Woodyho Allena. Jedná se o zábavnou a přitom rafinovanou hru o lásce a sexu, nejrůznějších vášních, předsudcích a v neposlední řadě také o manželských trampotách. Brzy je jasné, že název hry, odkazující kromě jiného k nejhranější Shakespearově komedii, není zvolen náhodou. ;)

V Arcidiecézním muzeu vidět divadelní souboj mezi týmy z Olomouce a Valašského Meziříčí. A vše budete mít ve svých rukou, protože bez diváků žádná správná improvizace nevznikne. Zápas v divadelní improvizaci Olivy vs. Valouni začíná v 19 hodin.

Nouze nebude ani o hudební zážitky. V Redutě vás v 19 hodin čeká pocta dvěma výjimečným umělkyním, které ovlivnily světový hudební průmysl – Barbře Streisand a Elle Fitzgerald. Na koncertě zazní jejich nejslavnější písně v podání Bohemia Voice.

Na koncert můžete zajít také do Bounty Rock Cafe, kde od 20 hodin vystoupí Aerosmith Tribute. Nenechte si ujít večer plný vášně, show a hitů americké legendy Aerosmith. Udělejte radost sobě i drahé polovičce a přijďte v pátek na tuto výjimečnou party. ;)

Sobota

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Sobotní jógové a meditační dopoledne s Monikou / Art Rubikon
09:00 / Kurz tečkování mandal / Art Rubikon
16:00 / Louskáček - Kouzelný příběh / Moravské divadlo
19:00 / Fly Tomorrow / Bounty Rock Cafe
19:45 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
20:00 / SCANDI: Divoch / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si po delší pauze můžete opět zajít zabruslit na zimní stadion! Bruslení veřejnosti začíná už ráno v 8:30 nebo můžete zajít večer v 19:45. S ohledem na aktuální opatření však na letové ploše může být maximálně sto lidí a měli byste s sebou mít platný certifikát. A brusle! Ty se na stadionu totiž nepůjčují. 

Zajímavý dopolední program chystá Art Rubikon na Dobnerově ulici. Od 9 hodin zde začíná sobotní jógové a meditační dopoledne s Monikou, které vám pomůže uklidnit a vyčistit mysl i tělo. V průběhu dopoledne bude zajištěn pitný režim a drobné občerstvení v podobě ovoce či nějaké lehké svačinky.

Pokud jóga není nic pro vás, tak na stejné adrese můžete vyzkoušet kurz tečkování mandal, který je vhodný i pro úplné začátečníky. Vzor, tvar a barvy si zvolíte podle vzorů, které jsou na kurzu k dispozici a budete malovat podle nich nebo úplně podle sebe. Kurzem vás bude provázet zkušená lektorka s dlouholetými zkušenostmi, která vám prozradí vše potřebné o této technice.

V 16 hodin můžete zajít do Moravského divadla, které má na programu inscenaci Louskáček - Kouzelný příběh. Tato verze je odlišná od předchozích nastudování. Známý příběh Kláry a Louskáčka je totiž rozšířený o motivy z Dickensovy Vánoční koledy. Během magické noci se chudý sirotek Klára setká nejen s oživlou hračkou Louskáčka, ale také s Vílou Vánoc, skřítky a rovněž se splněným přáním v podobě svého tatínka.

Večer pak v 19 hodin můžete zajít na koncert skupiny Fly Tomorrow v Bounty Rock Cafe. Kapela se pyšní vlastní tvorbou převážně ve stylu hard-rocku a blues, s dominantní sólovou kytarou, foukací harmonikou a podmanivým zvukem "šedesátkových" kláves. Své posluchače si získala také širokým záběrem současného repertoáru – od energické nakládačky syrového blues až k hard-rocku a rockovým baladám. 

Neděle

08:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
09:00 / Kurz tečkování mandal / Art Rubikon
10:00 / Ledová show s Elsou / Divadlo na Šantovce
13:30 / Bruslení veřejnosti / zimní stadion
15:00 / Téčko: Mirai, dívka z budoucnosti / Telegraph
16:00 / Louskáček - Kouzelný příběh / Moravské divadlo
16:30 / Kuchařská dílnička / Lobster Family Restaurant
19:00 / Blbec k večeři / kino Metropol

Pátek - Sobota - Neděle

Také v neděli si můžete zabruslit na zimním stadionu. A to hned z rána v 8:30 nebo po obědě ve 13:30 hodin. Rovněž můžete v tento den navštívit kurz tečkování mandal v Art Rubikonu.

Divadlo na Šantovce chystá pro děti dopolední program. V 10 hodin vás zde čeká Ledová show s Elsou. Těšte se na zábavný komponovaný pořad je plný písniček, tancování a soutěží s oblíbenými postavami animovaného seriálu a filmu Ledové království – s Elsou a Annou.

Také v neděli můžete zajít do Moravského divadla na balet Louskáček - Kouzelný příběh. Ten divadlo uvede jako náhradní představení místo inscenace Nedotknutelní, kterou musí kvůli nemoci v souboru činohry zrušit. Vstupenky zakoupené na původní představení Nedotknutelní zůstávají v platnosti na náhradní představení, případně je lze vrátit v pokladně divadla do 31. ledna. 

A v neděli odpoledne se s dětmi můžete vypravit na oblíbenou Kuchařskou dílničku do Lobster Family Restaurant. Děti si zde samy připraví a zbaští svou vlastní pizzu. V ceně vstupenky je pizza, dětský nápoj a káva pro doprovod. Kapacita je omezena na 30 míst.

Nedělní večer můžete zakončit třeba s Blbcem k večeři. Bláznivou divadelní komedii uvede v 19 hodin kino Metropol a více než v ní platí, že "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá" a "kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp." Proto si dejte pozor, než někoho prohlásíte za blbce a budete se chtít bavit na jeho účet. Může se vám stát, že blbcem zůstanete na posměch vy sám. ;)

Přejeme hezký víkend!