Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Pohádky i komedie na Konviktu, Litovelský otvírák i grilování

TIPY NA VÍKEND

12.8.2022

Jan Procházka

Je před námi víkend. Jaký bude?

Pátek

16:00 / Olomoucké šachové léto / Horní náměstí
17:00 / Grill Party v Helen / bistro Helen
18:00 / Hororová noc / kino Metropol
19:00 / Blues Power / Horní náměstí
20:30/ Natálie Tichánková & 4Good / Horní náměstí
21:00 / Letní kino: Půlnoc v Paříži / Telegraph

Oblíbená simultánka na Horním náměstí láká mnoho přiznivců šachu. Hráčům z řad veřejnosti se v pátek odpoledne opět postaví velmistr Pavel Šimáček.

Foto: Jan Procházka

Před nedávnem na sebe herečka a zpěvačka Natálie Tichánková upozornila velkým koncertem na Floře, kde s kapelou 4Good pokřtili nové album. V pátek si je můžete vychutnat znovu, tentokrát v rámci festivalu Pohoda u Trojice.

Na Horním náměstí také odpoledne proběhne oblíbená simultánka s šachovým velmistrem Pavlem Šimáčkem. "Každoročně si tuto atraktivní podívanou před olomouckým orlojem nenechávají ujít jak místní šachisté, tak náhodní kolemjdoucí. Účast na simultánce je bezplatná," zvou pořadatelé Olomouckého šachového léta.

Sobota

10:00 / O popleteném kouzelníkovi / Konvikt
13:00 / Litovelský Otvírák 2022 / Pivovar Litovel
14:00 / Liquidators & Live Sax by Ladis / Long Story Short
15:00 / MyCello v Galerii Šantovka - koncert Arrhythmia / Galerie Šantovka
17:00 / Urban Vibes: Lada Karasková / Telegraph
17:00 / Grill Party v Helen / bistro Helen
19:00 / Weepin' Wires / Horní náměstí
19:00 / Hřeben Bruce Willise / Konvikt
20:30 / Event jazz / Horní náměstí

Tramtarie bude na parkánu Konviktu v sobotu hrát pohádku O popleteném kouzelníhovi.

Foto: Jan Procházka

Bistro Helen na teplé letní večery připravilo grilované speciality. "Naši kuchaři vám připraví masové i vegetariánské speciality na otevřené terase s výhledem na město. Nebude chybět i pohodová hudba a osvěžujících míchané drinky. Šéfkuchař Tomáš pro vás připraví jedinečné menu," slibují pořadatelé.

Na parkán Konviktu můžete zajít na pokračující festival Olomoucké (nejen) shakespearovské léto, kde v sobotu uvidíte pohádku O popleteném kouzelníkovi. "Byl nebyl jeden kouzelník, jmenoval se Fanda a byl to ten… nejhorší kouzelník na světě. No ano, slyšíte dobře! Tedy ne, že by neuměl vůbec kouzlit, to zase ne, jenom jaksi vždycky vykouzlil něco úplně jiného, než měl původně v úmyslu. A přesně tomuhle Fandovi se jednoho dne stalo, a to je pravda pravdoucí, že chtěl vykouzlit mouku, ale omylem vykouzlil holku..." zní anotace představení pro děti od tří let.

Na tomtéž místě se pak večer bude hrát komedie Hřeben Bruce Willise. "Matěj je mladý, úspěšný, hraje v rockové kapele a… stane se mu to nejhorší, co se rockerovi může stát. Začnou mu totiž padat vlasy! Úsměvná komedie ze života, o tom, že všichni máme nějaký ten mindrák, a taky o tom, že všechno zlé je pro něco dobré…" lákají pořadatelé z Divadla Tramtarie.

Do Galerie Šantovka dnes můžete zajít na koncert přerovského uskupení Arrhythmia, které se ukuteční v rámci představení unikátních violoncell MyCello, které přerovská společnost Sensio.cz vyrábí metodou 3D tisku a slaví s nimi úspěchy po celém světě.

Neděle

9:00 / Letní nedělní brunch v Helen / bistro Helen
10:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Konvikt
14:00 / Komunitní setkání pro Ukrajinu / Olodvorek
15:00 / Triumf času a pravdy / Kostel Panny Marie Sněžné
16:00 / Hudba hasičského záchranného sboru / Smetanovy sady
17:00 / Tři mušketýři / Konvikt

Festival Olomoucké (nejen) shakespearovské léto pokračuje i v neděli, kdy můžete na parkán Konviktu zajít na pohádku Terezka a kouzelné autíčko a novinku Tři mušketýři.

Na zajímavý zážitek lákají i barokní slavnosti. Dnes nabídnou nevšední provedení oratoria Georga Friedrich Händela. "Tři verze tohoto díla od sebe dělí přesně 50 let! Právě druhá verze z roku 1737, Triumf času a pravdy, bude provedena žáky a lektory kurzů Letní školy barokní hudby pod vedením Romana a Terezy Válkovými?" upřesňují pořadatelé koncertu v Kostele Panny Marie Sněžné.

U fontány ve Smetanových sadech se pak koná další z řady oblíbených promenádních koncertů. tentokrát vystoupí Hudba hasičského záchranného sboru.

Přejeme vám krásný víkend!