Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: španělské flamenco, Hradozámecká noc, Jeden svět, koncerty i oblíbené trhy

Tipy a názory

30.7.2021

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je víkendové volno. Pokud nemáte v plánu vyrážet na dovolenou nebo někam na chatu a zůstáváte v Olomouci, tak pro vás máme hned několik tipů, jak si nadcházející víkend zpestřit.. ;)

Pátek

10:00 / Šantovské trhy / u Galerie Šantovka
11:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
15:00 / Urban Vibes: Gunfingers #2 / Telegraph
18:00 / Doga / Palouček u Sklubu
19:00 / Femislam 2021 / Letní kino
20:30 / Galavečer flamenca / Horní náměstí

Pátek - Sobota - Neděle

V pátek se od dopoledních 10 hodin můžete těšit na venkovní Šantovské trhy, na kterých své produkty nabídnou především regionální producenti farmářských i řemeslných výrobků. Až do 18 hodin si tak zde můžete nakoupit ovoce i zeleninu, uzeniny, sýry, rybízové víno a spoustu dalšího.

Také na Výstavišti Flora se můžete těšit na další Selské trhy. Pokud rádi chodíte na farmářské trhy, kde nakoupíte čerstvé ovoce a zeleninu, mléčné výrobky, uzeniny, maso, džemy, kuchyňské bylinky a koření nebo zdravé mlsaní od regionálních výrobců, tak se zde určitě zastavte. Selské trhy se konají každých čtrnáct dní vždy v pátek od 11 do 17 hodin za Pavilonem A.

Long Story Short pak od 14 hodin láká na další z víkendových denních mejdanů. Tentokrát se opět připravte na Afrobeats a Dancehall od DJANE SASSY, která na terase vykouzlí exotickou atmosféru, jako na dovolené. Od 15 hodin vás čekají Urban Vibes - letní open-air podvečery v Telegraph Atriu, které představí to nejlepší z elektronické hudby všech žánrů, frekvencí a vln. Dnes se představí Gunfingers - skupina zaměřená na drum and bass.

V areálu Letního kina pak od 19 hodin bude probíhat Femislam aneb Mezinárodní slam žen. Proti sobě nastoupí nejlepší české a slovenské slamerky a o letošní královně rozhodnou samotní diváci.

A pokračuje také multižánrový festival Colores Olomouc, který už dnes ve 20:30 láká na Galavečer flamenca, ve kterém se představí fenomenální španělská tanečnice María Juncal se svojí doprovodnou hudební skupinou. Galavečer se letos mimořádně uskuteční open-air na Horním náměstí a bude zcela zdarma.

Sobota

14:00 / Víkendové denní mejdany / Long Story Short
18:00 / Hradozámecká noc / Hrad Šternberk
19:00 / English stand up comedy / Divadlo na cucky
19:00 / Morenito de Triana Project / Horní náměstí
19:30 / La Passione / Klášterní Hradisko
20:00 / My Own Star / Jiří Drtil (acoustic) / Letní kino
20:30 / Koncert skupiny Azahar / Horní náměstí
21:00 / Letní kino: Vymítač ďábla / Telegraph

Pátek - Sobota - Neděle

V sobotu si můžete naplánovat třeba výlet do přírody nebo někam za zábavou. V samotné Olomouci i jejím blízkém okolí najdete hned několik zajímavých míst, kam stojí za to vyrazit. A pokud navštívíte jednu z památek, které jsou příspěvkovou organizací Olomouckého kraje, tak zároveň můžete přispět na dobrou věc. Tady se dočtete podrobnosti →

Pokud se rozhodnete třeba pro výlet na hrad Šternberk, tak tentokrát doporučujeme jej navštívit až ve večerních hodinách. Bude se zde totiž konat populární Hradozámecká noc. Průvodci oblečení v historických kostýmech vás provedou celým hradem a jejich výklad bude rozšířen o zajímavosti z oblasti módy, stolování a života šlechty i prostého lidu v minulosti. prohlídky budou každou hodinu od 18 do 21:00 a po setmění nebude na hradním nádvoří chybět ani ohňová show.

Nudit se ale rozhodně nebudete ani v případě, že se na večer rozhodnete zůstat v Olomouci. Divadlo na cucky chystá od 19 hodin populární English stand up comedy a od 19:30 se můžete těšit také na další koncert letošních Olomouckých barokních slavností. Ten proběhne v prostorách Klášterního Hradiska a je zamýšlen jako malá "hudební freska" s hudbou skladatelů 18. století na text La Passione di Gesù Cristo vídeňského císařského dvorního libretisty Pierta Metastasia.

A pokračovat bude na Horním náměstí také multižánrový festival Colores Olomouc. Ten od 19 hodin nabídne koncert Morenito de Triana Project, na který ve 20:30 naváže koncert skupiny Azahar. Na jednom pódiu se představí český kytarista, uruguayský baskytarista, izraelský perkusista a tanečnice, které v žilách koluje česko-kolumbijská krev. A vstup je opět zdarma.

Neděle

13:00 / Festivalové dny - Jeden svět Olomouc 2021 - vol. 2 / Wurmova 11
15:00 / Croodsovi: Nový věk / kino Metropol
16:00 / Promenádní koncerty / Smetanovy sady
19:00 / Ondřej Smeykal / kino Lípa
19:00 / Kytarový recitál Carlose Jaramillo / Kaple Božího Těla

Pátek - Sobota - Neděle

V neděli se můžete těšit na již druhé Festivalové dny Jednoho světa Olomouc. Ty budou probíhat od 13 hodin na dvorku u Samaritána ve Wurmově ulici a těšit se můžete na promítání zajímavých filmů i hudební program, o který se postarají čtyři DJs. Vstup je zdarma a občerstvení bude opět v režii kavárny Druhý domov.

Od 16 hodin se pak v altánu ve Smetanových sadech můžete těšit na oblíbené letní promenádní koncerty. Tentokrát vám k poslechu zahraje Stanley’s Dixie Street Band.

V neděli zakončí festival Colores Olomouc koncert klasické hudby. Posluchačům se v Kapli Božího Těla představí od 19 hodin významný španělský kytarista Carlos Jaramillo, který do Olomouce zavítá v rámci svého evropského turné. Na programu bude kytarový recitál z děl španělských a jihoamerických autorů a vstupenky za 100 korun koupíte na místě před začátkem koncertu.

Přejeme hezký víkend!