Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc se zahalí do španělských rytmů. Už ve čtvrtek startuje další ročník festivalu Colores Olomouc

Zprávy z regionu

19.7.2021 aktualizováno 28.7.2021 12:35

PR článek

Již 13. ročník multižánrového festivalu Colores Olomouc zaplní od 29. července do 1. srpna olomoucké ulice a náměstí. Jedná se o tradiční prázdninovou akci, která si našla své publikum, a na kterou přijíždí fanoušci španělského flamenca z celé republiky. Festival ale není jen o fascinujícím flamencu, jeho dramaturgie je multižánrová.

Program zahájí ve čtvrtek 29. července oblíbená Opening fiesta, která se letos uskuteční v příjemných prostorách zahrádky Open Wine Garden. Kromě živé muziky bude k ochutnání originální paella, kterou bude formou live cooking show připravovat španělský kuchař Enrique García Tejada. Chybět samozřejmě nebudou ani španělská vína, o jejichž výběr se postará přímo majitel Open Wine baru Jorge Atisha.

Následující den bude ve znamení flamenca, které představí fenomenální španělská tanečnice María Juncal se svojí doprovodnou hudební skupinou. "Vzhledem k nejistým opatřením a stávajícím omezením pro konání kulturních akcí, jsme se rozhodli, že galavečer uskutečníme open air na Horním náměstí a bude pro všechny zdarma," uvedl ředitel festivalu Viktor Šebesta.

Carlos Jaramillo

Azahar

Festivalový program bude pokračovat na Horním náměstí také další den a to od 19:00 hodin koncertem uskupení Flamenco experince. Večer bude patřit žánru flamenco-world music, který prezentují hudebníci ze skupiny Azahar. Na jednom pódiu se představí český kytarista, uruguayský baskytarista, izraelský perkusista a tanečnice, které v žilách koluje česko-kolumbijská krev.

Po oba dva dny mohou návštěvníci koncertů na Horním náměstí ochutnat skvělou paellu od Enriqueho a vína od Jorgeho. Festival jako již tradičně zakončí koncert klasické hudby, který se uskuteční v neděli 1. srpna v Kapli Božího Těla v Konviktu Uměleckého centra UP. Posluchačům se představí významný španělský kytarista Carlos Jaramillo, který do Olomouce zavítá v rámci svého evropského turné. Na programu bude kytarový recitál z děl španělských a jihoamerických autorů. 

Kompletní informace o festivalu a jeho účinkujících naleznete na www.flamencool.cz