Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: tatarákové hody i mezinárodní závod ve sportovní chůzi

Tipy a názory

9.4.2021

Lenka Šimková

Konec zkráceného pracovního týdne je tady a víkend klepe na dveře. Už víte, čím si volné dny zpříjemníte tentokrát? Opět pro vás máme praktický přehled toho, co se v nejbližší době chystá... ;)

Celý týden se nesl ve znamení pravého aprílového počasí a sluníčko pravidelně střídaly sněhové přeháňky. Na víkend by se ale mělo oteplit a sníh by si měl dát pohov. Proč toho tedy nevyužít a nenaplánovat si nějaký výlet? ;) Pozor, ještě do neděle však platí nouzový stav a s ním spojené omezení trávení volného času jen na území okresu. Máme pro vás pár tipů na místa, která třeba ani neznáte a teď vám přijdou vhod. A doplňuje je i praktická mapka s vyznačenou hranicí okresu. A skvělé výlety si můžete užít i přímo ve městě. Pokud si myslíte, že máte Olomouc a její okolí prochozené křížem krážem, tak by vás z omylu mohl vyvést průvodce Do přírody ve městě, kde najdete spoustu tipů, kam se v Olomouci a blízkém okolí vypravit za možná netušenými zajímavostmi. ;)

Pokud ale přemýšlíte nad sobotní procházkou přes olomoucké parky, tak vás musíme upozornit na mimořádnou uzavírku hlavní aleje ve Smetanových sadech. V sobotu zde bude probíhat jubilejní 55. ročník Olomoucké dvacítky, nejstaršího chodeckého závodu na Moravě. Od dopoledních 9:00 až do odpoledních hodin tak bude z důvodu závodu pro veřejnost uzavřena hlavní alej Smetanových sadů a také restaurace Fontána.

Všechny milovníky tataráků zajisté potěší, že o víkendu chystají na Poděbradech Tatarákové hody. V sobotu i v neděli se můžete těšit hned na šest druhů této pochoutky. Pro milovníky klasiky bude připravený český hovězí tatarák, chybět nebude ani italský a belgický hovězí tatarák. Dále bude v nabídce lososový, tvarůžkový a lilkový. 

A pokud přemýšlíte, co s večerem a chybí vám divadelní představení, tak si můžete pustit třeba některou z inscenací Divadla Tramtarie. V nabídce jsou aktuální hity, ale i inscenace které již nejsou zařazeny do stálého repertoáru. Jejich výčet naleznete na webu divadla. Nebo můžete zabrousit do online programu kina Metropol. To má na víkend v nabídce novou americkou komedii Palm Springs, český snímek Šarlatán i pár let staré psychologické drama Mistr.

Přejeme hezký víkend!