Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Selské trhy, For Model, Kabaret nahatý Shakespeare, Herci na ležáka i Věc Makropulos

Tipy a názory

26.6.2020

Lenka Šimková

Před námi je poslední červnový víkend! A my pro vás máme opět pravidelnou dávku víkendových tipů. Tentokrát potěšíme milovníky modelů aut, vláčků a letadel, na své si přijdou děti a samozřejmě nebude chybět várka divadelních představení pod širým nebem. ;-)

Výstraha ČHMÚ - velmi silné bouřky

Český hydrometeorologický ústav vydal výstražnou informaci týkající se nebezpečí výskytu velmi silných bouřek doprovázených přívalovými srážkami kolem 50 milimetrů, kroupami a nárazy větru okolo 70 kilometrů v hodině. Výstraha platí od dnešních 14:00 do soboty 27. června 03:00.

Pátek

10:00 / Červnový flerjarmark / Dolní náměstí
13:00 / Selské trhy / Výstaviště Flora
13:00 / Zaparkuj busking / Výstaviště Flora
18:00 / Limetall, Hysteria & Luna / Daskabát
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Korunní pevnůstka
19:00 / Suburbia / Divadlo na cucky

Na Dolním náměstí bude v pátek a v sobotu od 10 do 17 hodin probíhat červnový Flerjarmark. Nakoupit si zde můžete ručně dělané šperky, hračky, oblečení, pletené i šité doplňky, mýdla, svíčky a spoustu dalšího. Od 13 hodin pak na Výstavišti Flora budou probíhat Selské trhy, kde si nakoupíte zeleninu, uzeniny, koření a spoustu dalších produktů od pěstitelů. Trhy budou za Pavilonem A probíhat do 17 hodin a pro velký úspěch se na ně můžete těšit i přes léto. Dnes vám navíc odpoledne na trzích zpříjemní Zaparkuj busking, v rámci kterého se představí duo Mosskin hrající převážně vlastní tvorbu, kterou lze pojmenovat jako jedinečný jazz-indie-folk. A pokračuje také Divadelní červen open-air na Korunní pevnůstce. Dnes vás od 19 hodin čeká pět nejslavnějších tragedií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii - přesně takový je totiž Kabaret nahatý Shakespeare v podání Divadla Tramtarie. A pokud chcete zkusit něco netradičního, tak Divadlo na cucky si i na dnešní večer přichystalo performativní taneční procházku městem s názvem Suburbia

Sobota

09:00 / mini FOR MODEL / Smetanovy sady
10:00 / Červnový flerjarmark / Dolní náměstí
10:00 / Vintage.Market.Olomouc / Letní kino
11:00 / Bublinové víkendy / Pevnost poznání
13:00 / Velká Cena města Olomouce / Stadion TJ Lokomotiva
17:00 / Herci na ležáka / Korunní pevnůstka
19:00 / Lucifer Efekt / Chorobopop / Letní kino

Milovníci vláčků, letadel, lodí či aut, zpozorněte! V březnu muselo Výstaviště Flora Olomouc zrušit oblíbenou výstavu For Model, nyní se však můžete těšit na její mini edici, která proběhne ve Smetanových sadech. Pavilon H bude věnován historickým i moderním RC modelům aut, kamionů, tanků, vlakům či lodí a nebude chybět ani rallye dráha, kterou si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet. Modelářská expozice v pavilonu G se zaměří na letadla, vrtulníky nebo rakety. Více informací o akci se dočtete tady. V areálu Letního kina a hospůdky Klidu v ruchu bude od 10 hodin probíhat červnový Vintage market. Kromě nejrůznějších kousků, které můžete na blešáku koupit či vyměnit, nebude chybět ani občerstvení s nabídkou pochutin z grilu. To na stadionu TJ Lokomotiva bude od 13 hodin probíhat Velká cena města Olomouce v běhu na sto metrů. Součástí závodu je také přebor Olomouckého kraje mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na Korunní pevnůstce se pak v sobotu můžete těšit na Herce na ležáka. Oblíbení herci z Tramtarie i Moravského divadla spojí své síly a představí se ve stand-up výstupech. Večerem bude provázet Marek Zahradníček a upozorňujeme na již dříve avizovanou změnu času. Představení začíná už v 17 hodin! V 19 hodin pak můžete navštívit koncert dvou rožnovských kapel v areálu Letního kina - Klidu v ruchu. Zahrají Lucifer Efekt a Chorobopop.

Neděle

09:00 / mini FOR MODEL / Smetanovy sady
11:00 / Bublinové víkendy / Pevnost poznání
15:00 / Lassie se vrací / kino Metropol
15:00 / Pohádky z Pařezové chaloupky / FUN park Šantovka
19:00 / Slovanský tyátr – Věc Makropulos / Divadlo na cucky

Také v neděli budete mít možnost navštívit mini For Model ve Smetanových sadech a samozřejmě nebudou chybět ani bublinové radovánky v Pevnosti poznání. Kromě návštěvy workshopů sem můžete zajít i do planetária nebo do některé z výstavních expozic. Děti můžete vzít odpoledne v 15 hodin třeba do kina na nesmrtelný příběh Lassie se vrací, nebo ve stejný čas zajděte do FUN parku u Galerie Šantovka (parkoviště vedle dětského hřiště a motokár), kde uvidíte divadelní Pohádky z pařezové chaloupky. Jak jsou na tom asi Křemílek a Vochomůrka? Vstupenky za 150 korun můžete koupit tady. A Divadlo na cucky láká v 19:00 na Čapkovu hru Věc Makropulos, kterou ve své interpretaci uvede umělecký soubor studentů Slovanského gymnázia v Olomouci, Slovanský tyátr. Vstupenky za 120 korun si můžete koupit tady.

Přejeme hezký víkend!