Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na víkend: Kosíř Fest, Devadesátky, BarokOlomouc i podvečerní prohlídky hradu s hudbou

Tipy a názory

12.7.2019

Lenka Šimková

Pracovní týden je u konce a před námi je zasloužené volno. Pokud nemáte v plánu vyrážet na chalupu, na dovolenou nebo třeba jen na nějaký výšlap na hory, nezoufejte, i v Olomouci a okolí se toho bude dít hodně. Pokračují barokní slavnosti i s doprovodným programem na Horním náměstí, čeká vás festival v minipivovaru a nebudou chybět ani akce pro děti :)

Pátek

15:00 / Tajný život mazlíčků 2 / kino Metropol
17:30 / Devadesátky / kino Metropol
18:00 / BarkOlomouc / Horní náměstí
19:00 / Piramo e Tisbe a Endymio / Umělecké centrum UP
20:00 / Spalovač mrtvol / kino Metropol
20:00 / Michal Šeps & Šafa - Olomouc, Reggae after Pop / Letní kino - Klid v ruchu

Ještě dnes odpoledne vás v kině Metropol čekají dozvuky filmového festivalu v Karlových Varech a od 17:30 se tak můžete těšit na snímek Devadesátky. Vstupné je 130 korun a lístky koupíte tady. Od 18:00 vás pak čeká kulturní večer na Horním náměstí. Město letos poprvé pořádá doprovodný program Olomouckých barokních slavností s názvem BarokOlomouc. Od 18:00 tak uvidíte pohádkové loutkové divadlo, následovat bude hudební vystoupení, šermířská show a program uzavře ve 22:15 ohnivo-světelná show. A v Uměleckém centru UP pokračuje také samotný festival Olomoucké barokní slavnosti, který dnes v 19:00 nabídne dvě opery Tomáše Hanzlíka - Piramo e Tisbe a Endymio. První zpracovává tragický příběh mladých milenců, kterým lásku odpírají rodiče, druhá vypráví o sličném mladíkovi, do kterého se postupně všichni fatálně zamilovávají. Ten ale všechny odmítne a přijme raději věčný spánek, který mu však zajistí nesmrtelnost. Vstupenky v předprodeji seženete od 290 korun, na místě budou k dostání také, ale za poměrně vyšší cenu.

Sobota

08:00 / Sobota v pohybu / Centrum pohybu
13:00 / Kosíř Fest / Minipivovar Kosíř
16:00 / Čtyři dohody - Jaroslav Dušek / kino Metropol
16:00 / Podvečerní prohlídky s hudbou / Hrad Šternberk
19:00 / Zpívaná rozjímání / Umělecké centrum UP

Pokud si chcete v sobotu trošku zasportovat, tak můžete vyrazit do Centra pohybu, kde už od 8 hodin bude probíhat dvouhodinový cvičební program. Čeká vás Fit Drum, Woudink a FitPainFree a za vstup zaplatíte 200 korun. Všechny milovníky piva zajisté potěší, že Minipivovar Kosíř pořádá od 13:00 Kosíř Fest. Ten navazuje na úspěšné pivovarské slavnosti ve Lhotě pod Kosířem a čeká vás živá hudba, pivovarská tombola, atrakce pro děti a samozřejmě nebudou chybět tradiční ležáky i vybrané speciály piva Kosíř. Pro zájemce bude připravena i exkurze do pivovaru. Vstup na akci je zdarma. A zajímavý odpolední program chystá také hrad Šternberk, kde vás od 16:00 čekají podvečerní prohlídky s hudbou. Hradem budou provázet průvodci oblečeni v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřen na historickou módu, stolování a život na hradech a zámcích v minulosti. Součástí každé prohlídky bude hudební vystoupení v hradní kapli a začátky jednotlivých prohlídek budou v 16, 17, 18 a 19 hodin.

Neděle

14:00 / Odpoledne s večerníčkem / Zámek Náměšť na Hané
16:00 / Nedělní promenádní koncerty v parku / Smetanovy sady
16:00 / Pátá dohoda - Jaroslav Dušek / kino Metropol
19:00 / Zpívaná rozjímání / Umělecké centrum UP
20:00 / Rocketman / kino Metropol

V neděli si můžete s dětmi udělat výlet do Náměště na Hané. Od 14:00 bude v tamním zámku a zámecké zahradě čekat na děti soutěžní odpoledne s večerníčkem. Od 16:00 bude ve Smetanových sadech probíhat další ze série promenádních koncertů v parku. Tentokrát vám odpoledne zpříjemní liberecký dixieland Old Stars. V Uměleckém centru Univerzity Palackého vás pak od 19:00 čeká další večer v rámci Olomouckých barokních slavností. Na programu je scénické oratorium Františka Antonína Míči s názvem Zpívaná rozjímání. Nebude chybět doprovodný program, který od 18:30 zahrnuje welcome drink v podobě výběrových vín, prohlídku kaple Božího Těla, doprovodnou výstavu s tématikou barokních ohňostrojů a spoustu dalšího. Vstupenky v předprodeji seženete zde. A v tuto neděli výjimečně zahraje večer i kino Metropol, které má jindy přes prázdniny o nedělích zavřeno. Od 20:00 tak můžete vidět snímek Rocketman, který vypráví životní příběh jednoho z nejúspěšnějších muzikantů současnosti. Elton John vždycky zpíval jako bůh, oblékal se jako nikdo jiný, žil jako pravý rocker a navzdory tomu přežil, aby vám o sobě mohl vyprávět. Vstupenky za 130 korun koupíte tady

Přejeme hezký víkend!