Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Tipy na prodloužený víkend: Tady Vary, vyjížďky parními vlaky, Dřevorockfest i Levandulový festival

Tipy a názory

3.7.2020

Lenka Šimková

Pátek je tady a s ním i pravidelná nabídka víkendových tipů. Díky státnímu svátku nás tentokrát čeká volno ještě v pondělí a pokud nevyrážíte na chatu nebo někam na dovolenou a zůstáváte v Olomouci, tak vám poradíme, kam zajít. ;-)

Pátek

17:00 / Lassie se vrací / kino Metropol
19:00 / Divokej Bill / Palouček před Sklubem
19:00 / Old school & Medea Rey / Daskabát
19:00 / Na sever od Slunce / Letní kino
20:00 / Tady Vary: Než skončí léto / kino Metropol
22:30 / Music party / Morgan's restaurant

Přemýšlíte, kde si prodloužený víkend co nejlépe užít? Máme pro vás hned několik tipů na výlety, které slibují spoustu zábavy a skvěle stráveného času. Podívejte se na náš přehled zajímavých lokalit, které v okolí i v samotném centru Olomouce stojí za vidění! Zajít můžete také do kina. Třeba v 17:00 uvidíte v kině Metropol nestárnoucí příběh o věrné psí kolii Lassie se vrací. V Letním kině pak od 19 hodin uvidíte zajímavý film Na sever od Slunce o životě dvou neobyčejných surfařů, kteří se rozhodli spojit oblíbený sport s čištěním pláží. A dnešním dnem startuje také filmová přehlídka TADY VARY. Ve chvíli, kdy bylo definitivně rozhodnuto, že 55. ročník MFF Karlovy Vary proběhne s ohledem na opatření vlády souvisejícími s šířením koronaviru až v roce 2021, mělo programové oddělení festivalu již vybranou řadu zajímavých titulů. Na ty se nyní diváci mohou těšit v kinech napříč republikou v rámci speciálního programu TADY VARY. Zahajovacím snímkem je australské drama Než skončí léto, které uvidíte ve 20:00 v kině Metropol i v Premiere Cinemas v Šantovce.

Sobota

09:00 / Odemykání točny / Muzeum ČD
17:00 / ARAKAIN Open Air 2020 / Daskabát
17:00 / Tady Vary: Jalda, noc odpuštění / kino Metropol
20:00 / Tady Vary: Luxor / kino Metropol
22:30 / Music party / Morgan's restaurant

V sobotu se můžete vypravit na jízdu parními vlaky kolem Olomouce a při té příležitosti navštívit také Muzeum ČD. Oblíbená akce Odemykání točny je letos kvůli koronaviru přesunutá na začátek prázdnin, ale i tak slibuje spoustu zábavy. Podrobné informace o akci a jízdní řád parních vlaků naleznete tady. Pokud máte rádi skupinu Arakain, tak si nenechte ujít jejich venkovní koncert, který se uskuteční v nedalekém Daskabátu od 17 hodin. Vstupenky v předprodeji koupíte od 370 korun, na místě budou za 450 korun. A pokračuje také filmová přehlídka TADY VARY, která v sobotu nabídne dva snímky. Odpoledne můžete vidět filmové drama Jalda, noc odpuštění, večer od 20 hodin pak niterný atmosférický snímek Luxor

Neděle

09:00 / Historický den na hradě / Hrad Šternberk
12:00 / Dřevorockfest 2020 / Dřevohostice
12:00 / Bezděkovský Levandulový festival / Bezděkov
17:00 / Tady Vary: Mogul Mauglí / kino Metropol
19:00 / Harlej / Palouček u Sklubu
20:00 / Tady Vary: Jsme jedné krve / kino Metropol

Nedělní program potěší nejen děti, ale také milovníky hudebních festivalů. S dětmi si můžete udělat výlet na Hrad Šternberk, kde od 9 hodin bude probíhat Historický den. V prostorách hradu budou rozestavěny historické stany i kolbiště, návštěvníci se mohou těšit na šermířské vstupy, historické soutěže a hry pro děti i dospělé a samozřejmě nebudou chybět ani prohlídky samotného hradu, kterými vás tentokrát provedou průvodci v historických kostýmech. Letošní léto bude vzhledem ke koronavirové epidemii chudší o letní festivaly, přesto o některé z nich ani letos nepřijdete. Těšit se tak už v neděli od pravého poledne můžete na zahájení jubilejního patnáctého ročníku Dřevorockfestu, který se tradičně uskuteční v areálu zámku v Dřevohosticích. Od 13 hodin se pak na pódiu vystřídají Rybičky 48, Trautenberk, Limetall, Dark Gamballe, Gate Crasher, Holter a Morčata na útěku. Během tohoto víkendu měl proběhnout také Bezděkovský levandulový festival. Jeho kompletní program byl kvůli koronaviru přesunut na příští rok, přesto se však můžete těšit na mini verzi tohoto festivalu. Program se pořadatelé rozhodli tajit do poslední chvíle, přesto je jasné, že ani letos nebude chybět všudepřítomná vůně levandule. :-)

Pondělí

17:00 / Tady Vary: Kubrick o Kubrickovi / kino Metropol
20:00 / Tady Vary: Ema / kino Metropol

Díky státnímu svátku se nám víkendové volno tentokrát o jeden den prodlouží. V pondělí tak můžete vyrazit někam na výlet, za zábavou, nebo se vydejte k vodě. Koneckonců letní počasí si o to přímo říká, že? :-) A v kinech pokračuje filmová přehlídka TADY VARY, která i v pondělí nabídne dva snímky. V 17 hodin tak v kině Metropol i v Premiere Cinemas v Šantovce můžete vidět unikátní snímek Kubrick o Kubrickovi. O filmografii Stanleyho Kubricka byly popsány stohy papíru a natočena řada dokumentů, sám gigant světové kinematografie však během své kariéry mnoho rozhovorů neposkytl. Francouzskému kritikovi Michelu Cimentovi však umožnil výjimku... Ve 20 hodin je pak na programu obou kin nebezpečně smyslný, vzdorně emancipovaný i poutavě taneční snímek Ema

Přejeme hezký víkend!