Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 22.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Temple Irish Pub: Nová irská hospoda, kde vždy zůstanete déle, než máte v plánu

Tipy a názory

18.2.2015

Autor: Barbora Sísová

Od října loňského roku funguje v Ostružnické ulici nová hospoda Temple Irish Pub, kde si můžete v příjemném prostředí vychutnat nejen skvělý točený Guiness a lahodnou irskou whiskey, ale také pšeničné pivo, tradiční světlý ležák Pilsner Urquel nebo vyhlášeného olomouckého Moritze. V útulném prostředí se sklenkou skvělého piva nebo drinku se tu čas tráví až nebezpečně příjemně, takže mnohdy úplně zapomenete, kolik je hodin a že už jste vlastně měli dávno někde být.

Irská hospůdka, jejíž hlavní artikl je především whiskey, vznikla na místě, které bylo ušlechtilými destiláty provoněné i v minulosti. "Spousta lidí k nám do Templu poprvé vkročila i z nostalgických důvodů. Dříve se zde totiž nacházel legendární Seliko Bar, jakási podniková výkladní skříň likérky v Dolanech, která vyráběla českou whiskey – Gold Cock. Lidé sem chodí a rádi vzpomínají na to, jak na stejné místo chodili za svých mladých let," popsal David Dusík, který dodává, že i nyní zde mohou hosté ochutnat nejrůznější druhy nejen irské či americké whiskey, ale také skotské whisky. "Máme tady samozřejmě nejen ty whiskey, které můžete znát například z televizních reklam, ale také různé delikatesy z celého světa. Nabídku navíc neustále doplňujeme tak, aby se hosté mohli stále těšit na něco nového. Jednou měsíčně se snažíme koupit tři úplně nové flašky. Teď je to například Powers, která je nejprodávanější whisky v Irské republice. Má kořeněnou chuť, zraje 5 až 6 let v sudech po bourbonu a od roku 2013 se vyrábí podle inovované receptury s 43,2% obsahem alkoholu, zatímco whiskey mají většinou 40 procent alkoholu," popisuje barman Martin.

V hospůdce probíhají také pravidelné degustace whiskey, aby se zákazníci naučili ocenit její kvalitu. "Minulý týden jsme zde měli ochutnávkový večírek pod patronem "whiskey ambasadora" z Irska. Zajímavým vyprávěním o destilování či složení sladu doplněným o chuťové vjemy provedl účastníky vším, čeho stojí za to si na takto kvalitních whiskey všímat. Úspěšní degustátoři na závěr získali certifikát," popsal Dusík, jak se snaží rozšiřovat znalosti Olomoučanů o whiskey.

Stejně jako whiskey patří k irskému baru bezesporu také typické tmavé pivo Guiness, které zde nabízejí ve třech mírách. Na své si zde však přijdou i zastánci českého piva, kteří mohou ochutnat lokálního Moritze, náchodský Primátor, pšeničné pivo Weizenbier nebo turisty vyhledávanou Plzeň.

Irskou atmosféru hospůdce dodává především stylový dřevěný interiér s příhodně zelenými doplňky, který pochází přímo z Irska. Zatím je návštěvníkům k dispozici zhruba šedesát míst, majitelé ale do budoucna plánují kapacitu rozšířit. "Pro návštěvníky plánujeme zrekonstruovat a otevřít také suterén, kam se vejde dvojnásobný počet lidí. Díky tomu zde vznikne také dostatečný prostor na to, abychom zde mohli pořádat koncerty," popsal Dusík, který si ale dal ještě důležitější cíl – jeho stěžejní myšlenkou je totiž nyní obohatit hospůdku o teplou kuchyni. Naplánován je mimořádný kulinářský koncept, který však majitelé zatím nechtějí prozrazovat. Do té doby si zde můžete dát alespoň něco drobného k zakousnutí, jako například výborný domácí nakládaný sýr, utopenec či nachos a a těšit se, jaká překvapení si pro nás irská restaurace v centru Olomouce ještě připraví.

Temple Irish Pub najdete kousek od Horního náměstí, v Ostružnické 27. Otevřeno je každý den od dvou hodin do půlnoci. V pátek a sobotu dokonce do tří do rána. Místa můžete rezervovat na telefonním čísle 721 808 404. Bližší informace najdete na www.templepub.cz

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip