Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma začíná znovu trénovat

Sport

19.4.2020

Autor: Petr Pelíšek

Na základě vyhlášení vlády České republiky mohou profesionálové v kolektivních sportech od pondělí 20. dubna znovu společně vyběhnout na tréninková hřiště. Ač v omezeném režimu, který zahrnuje tréninky v menších skupinách, hráči SK Sigma Olomouc začnou přípravu po vynucené pauze v úterý 21. dubna. Informoval o tom oficiální web olomouckého klubu.

„To, že se znovu pustíme do trénování, bude dobré pro psychiku hráčů. Kluci se spolu uvidí, i když jen po skupinkách, ale budou se moci povzbudit a jak se říká nahecovat,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Kouč olomouckého áčka přiznal, že období, kdy se svým svěřencům nemohl plně věnovat, nesl těžce. „Nikdo na tuto situaci nebyl připravený. Vypořádával jsem se s tím těžko, protože jsem ráno nemohl přijít na stadionu a odvést si s týmem svou práci,“ podotkl.

Podmínky tréninkových jednotek sice budou omezené, na tom, že tým bude chtít být maximálně připravený na restart sezony, se však nic nemění. „Vynucená přestávka byla dlouhá. Hráči měli individuální tréninky, jak silové, tak běžecké, takže na tu herní část s míčem už se těší. Nikoho totiž nebaví delší dobu běhat bez balonu. Tréninky však budou omezené, nebudeme moci trénovat souboje a hru jako takovou, ale budeme pracovat s míčem, takže už se přeci jen přiblížíme normálnímu režimu. I když prozatím neznáme přesný termín, kdy by se liga měla znovu rozběhnout, chceme hráče udržet v takové formě, aby byli řádně připravení,“ řekl Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Dům přírody Litovelského Pomoraví – centrum Sluňákov

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Dětské organizace

Unikátní expozice o přírodě Litovelského Pomoraví pod širým nebem. V rozlehlém 15 ha parku můžete objevit malebná zákoutí, netradiční herní prvky a odpočinková posezení. Areál je mís...