Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma se s Maltou rozloučila vítězně

Sport

24.1.2022

Autor: Petr Pelíšek

Také třetí, tedy poslední, zápas na Tipsport Malta Cupu zvládli fotbalisté SK Sigma Olomouc vítězně. Hanáci i ve třetím utkání na herním soustředění nastřeli tři branky, tentokrát nedali šanci rakouskému WSG Tirol. Hanáci o výhře rozhodli už v první půlhodině duelu.

Už v 11. minutě šla Sigma do vedení. Stalo se tak po trefě záložníka Matouška. Ten byl o čtyři minuty také u dalšího olomouckého gólu. Po jeho přihrávce na malé vápno zakončil Růsek. Po půlhodině hry přidali Hanáci další branku. Nejprve Zmrzlý trefil z přímého kopu tyčku, aby dobíhající Uriča skóroval. Tirol měl jednu jedinou možnost, s tou si ale dvě minut před přestávkou brankář Stejskal bez problémů poradil. V úvodu druhé půlky měla Sigma další dvě šance, stav se ale po zakončení Daňka ani Matouška nezměnil. Pak už se toho moc nedělo, Olomoučtí kontrolovali hru a náskok. Rakušané ale byli v zásadě neškodní. Až čtyři minuty si připsal první těžší zákrok střídající brankář Stoppen.

„Zápas proti Tirolu byl trochu podobný prvnímu utkání zde na Maltě. Soupeř byl silnější v přechodové fázi a kvalitě na míči. Relativně jednoduše jsme ztráceli míče. Ze složitějších situací jsme nebyli schopni se dostat. Ale to je tak jediné, co bych hráčům vytkl,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Generálka na ligové jaro budou hrát fotbalisté SK Sigma doma na Andrově stadionu proti Zbrojovce Brno v sobotu 29. ledna od 15.00.

SK Sigma Olomouc – WSG Tirol 3:0 (3:0)

Branky: 11. Matoušek, 15. Růsek, 32. Uriča. ŽK: Smith.

SK Sigma: Stejskal (46. Stoppen) – Zifčák, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (46. Daněk) – Matoušek (62. Navrátil), Breite (46. Sedlák), Spáčil (46. Slaměna), Uriča – Růsek (46. Fiala), Chytil (68. Greššák). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip