Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 19.7 °C

Sigma s novým koučem nezvládla doma Klokany

Sport

2.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ani změna trenéra nepomohla fotbalistům SK Sigma Olomouc k návratu na vítěznou vlnu. Na Andrově stadionu v zápase 23. kola FORTUNA:LIGY pouze remizovali s Bohemians Praha.

Úvod zápasu vyšel lépe Pražanům. Prekop je poslal do vedení povedenou ranou zdálky už ve 4. minutě. Na jeho bombu, která zaplavala k pravé tyčce, neměl brankář Stoppen nárok. A Hanáci museli dohánět. Se střelou Vodháněla si brankář Valeš poradil. Z následného rohového kopu už byl gól. První centr ještě Klokani odvrátili. Opakovaný proletěl až k Fortelnému, který zavěsil. To bylo v 19. minutě. Za další tři minutky už Sigma vedla. Novák si zasekl míč kolem Kadlece a Andrův stadion jásal podruhé. Přidat třetí branku mohl Vodháněl, ale o kousek minul. Náskok jednoho gólu ale Sigma do pauzy neudržela. Ve 41. minutě se Hála zbavil zasekávačkou Ventúry a neměl problém zavěsit. Po přestávce si jako první vytvořila šanci Olomouc. Nejprve zakončoval Juliš, jeho střelu vytáhl brankář Valeš na roh. Z toho napálil Pokorný levou tyčku. Vzápětí z dalšího centru Pokorný o kousek minul. Jenže pak se zase rozjeli hosté. Brankář Stoppen likvidoval tutovku Prekopovi. Pak naštěstí pro Sigmu přestřelil Kadlec. V 75. minutě Stoppen zmařil gólovku Hrubého. Chvilku před koncem pak mohl strhnout stav na olomouckou stranu Pospíšil, ale trefil jen Hybše, který v opuštěné bráně zastoupil gólmana.

„To, co jsem chtěl vidět, jsem viděl. Pro nezaujatého diváka to byl velice zajímavý zápas, oba týmy chtěly vyhrát, vstoupily do něj slušně. Bohémka dala úžasný gól, jsem rád, že to s námi moc nezamávalo a dokázali během prvního poločasu vývoj otočit. Z jediné situace jsme ale bohužel dostali další gól. První poločas mě celkově potěšil, neuvadli jsme, nespadli jsme dolů s energií. Vstup do druhého poločasu byl rovněž dobrý, měli jsme dvě velké šance. Pak musím uznat, že nám hosté dělali problém ve středu hřiště, my jsme si s tím neporadili. Bod beru. Na tomto výkonu musíme postavit naši další práci,“ řekl trenér SK Sigma Jiří Saňák.

SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha 2:2 (2:2)

Branky: 19. Fortelný, 22. Novák – 4. Prekop, 41. Hála. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Kotalík. ŽK: Prekop. Diváci: 3478.

SK Sigma: Stoppen – Vraštil, Beneš, Pokorný, Novák – Vodháněl, Pospíšil, Ventúra, Zorvan (67. Dele), Fortelný (67. Singhateh)  – Juliš (82. Fiala). Trenér Jiří Saňák.

Bohemians: Valeš – Hůlka, Hybš, Köstl, Kadlec – Beran, Hála, Hrubý, Kovařík (87. Kozák) – Huf (54. Ristovski), Prekop (87. Shejbal). Trenér Jaroslav Veselý.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek