Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma s další prohrou, rozhodla chyba v úvodu

Sport

27.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

Prostřední zápas anglického týdny hráli dnes večer v Praze proti Slavii fotbalisté SK Sigma Olomouc. Šlo o dohrávku 3. kola FORTUNA:LIGY, střetnutí bylo na začátku srpna odloženo pro náročný pohárový program domácích. Sigma Sešívané nepřekvapila, domů jede s těsnou prohrou.

Za Slavii chytal proti Sigmě brankář Mandous, který do Prahy přestoupil právě z Olomouce. Hrálo se pět minut, když přišel klíčový okamžik celého zápasu. Poulolo chtěl dát hlavou malou domů brankáři Macíkovi. Jenže míči dal moc málo razance. Vystihl to Olayinka a ťukl balon do sítě. Slavia byla častěji na míči, byť se Hanáci snažili aktivně napadat její rozehrávku. V prvním poločase dali domácí ještě dvě branky, ale naštěstí pro hosty ani jedna z nich nemohla pro těsné ofsajdy platit. Sedm minut před přestávkou pak v tutovce minul levou šibenici Kuchta. Ten měl loženku i dvě minuty po přestávce. V 57. minutě pak pálil sám před bránou nad Schranz. Pak měl další šanci Kuchta. Sigma se s přibývajícím časem přece jen také dostala k přesnější ofenzivě. Daněk vystřelil levačkou a Mandous musel vyrážet na roh. Pak mohla Slavia výhru pojisti, ale brankář Macík dvakrát pro Krmenčíkovi zakročil velmi dobře. V závěrečných minutách se ještě Sigma pokusila o zvrat, ale kromě závaru a střely Hály vedle z toho nic nebylo. Sigma tak prohrála druhý zápas venku v řadě, aniž by vstřelila branku. Navíc pro sobotní derby se Slováckem přišla o stopera Jemelku, který dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně, což znamená jednozápasovou stopku.

„Do utkání jsme šli s cílem být aktivní a nedovolit soupeři skórovat hned v úvodu. Bohužel tento základní cíl jsme nenaplnili. Hodně lacinou brankou jsme pustili Slavii do vedení, což se podstatnou měrou promítlo do našeho sebevědomí. Celý první poločas jsme nebyli dostatečně odvážní. Slavie dominovala. Byla aktivnější, agresivnější, důraznější. My jsme měli pouze náznaky. O přestávce jsme apelovali na hráče, abychom zvýšili aktivitu, zejména v útočné činnosti. Abychom se nebáli pod tlakem pracovat s míčem, což si myslím, že se trochu podařilo. Na druhou stranu je třeba přiznat, že i po změně stran měla Slavie minimálně dvě stoprocentní brankové příležitosti, díky kterým, pokud by je proměnila, mohla utkání rozhodnout dřív," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)

Branky: 5. Olayinka. Rozhodčí: Szikszay – Kubr, Hurych. ŽK: Hromada, Mandous – Jemelka, Hála. Diváci: 11368.

Slavia: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek (60. Stanciu), Hromada (72. Traoré) – Schranz (72. Masopust), Ševčík, Olayinka (23. Lingr) – Kuchta (72. Krmenčík). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Macík – Poulolo (86. Beneš), Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek (61. Šíp), Daněk, Sedlák (61. González), Breite (86. Zahradníček), Hála – Zifčák (70. Růsek). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Dobrá čajovna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Čajovny

Čaj ke koupi s čerstvostí ručenou • Keramiku ke koupi jedinečnou, vodní dýmky též • Příjemné posezení klimatizované • Letní terásku v soukromém poklidu schovanou • Bezbariérový p...