Sigma poprvé pod Janotkou remizovala s Poláky - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Sigma poprvé pod Janotkou remizovala s Poláky

Sport

23.6.2024

Autor: Petr Pelíšek

Premiéru na lavičce prvoligového SK Sigma Olomouc má za sebou Tomáš Janotka. Hanáky vedl poprvé na soustředění v polské Opalenici. A jeho svěřenci mále porazili Pogoň Štětín, dělilo je od toho šest minut.

Do utkání nenastoupili kvůli zdravotním problémům Šíp, Pospíšil, Uriča, Vraštil a Kliment. Trenér Janotka rozdělil tým na dvě sestavy, Jiří Sláma nastoupil v obou poločasech od začátku. Hanáci vstoupili do zápasu aktivněji. A bylo z toho vedení, v 15. minutě se prosadil Navrátil. Sigma pak měla i další šance, ale stav se neměnil. Štětín se do první šance dostal až krátce před koncem první půle. Po rohu zakončil kousek vedle Wahlqvist. V úvodu druhé půle se zajímavě jevil centr Langera, na který těsně nedosáhli Juliš se Zifčákem. Na druhé straně si Koutný poradil se zajímavou střelou Vahana. Do brejku šel v 61. minutě Paryzek, ale pálil těsně vedle levé tyče. Hanáci pak přišli o výhru poněkud smolně šest minut před koncem, když Paryzek zakončoval v poloze ležícího střelce.

„První poločas byl dobrý, mohli jsme dát i více branek. Druhý nám to už tolik nesedělo. Nedokázali jsme na soupeře vytvořit takový tlak rychlostí, aby ztratil míč. Nicméně i přes to se Pogoň do brankových příležitostí prakticky nedostával. Je škoda, že jsme dostali chvíli před koncem lacinou branku. To jsme měli lépe dohrát. zbytečně jsme dostali nečekaný gól, který nás mrzí,“ řekl trenér Sigmy Tomáš Janotka.

SK Sigma Olomouc - Štětín 1:1 (1:0)

Branky: 15. Navrátil - 84. Paryzek.

SK Sigma: I. poločas: Stoppen - Hadaš, Pokorný, Elbel, Sláma - Vodháněl, Spáčil, Dele, Navrátil - Fiala, Muritala. II. pol.: Koutný - Chvátal, Matys, Beneš, Sláma (63. Elbel) - Zifčák, Zorvan, Breite, Langer , Mikulenka - Juliš. Trenér Tomáš Janotka.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Vizážistka, stylistka - Dita Doležalová

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

Zvolení stylu líčení, poradenství v oblasti účesů, oblékání, celková image, kosmetické poradenství, líčení na oslavy, svatby, pro profi modelky na Book atp. 15 let praxe.