Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma po skvělém výkonu zvítězila v Plzni

Sport

13.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se druhý zápas skupiny o titul povedl. Po velmi dobrém taktickém výkonu nastříleli v Plzni tři branky a zvítězili.

Po osmi minutách měli domácí první velkou šanci. Sýkora odcentroval přesně na hlavu Chorého, kterého výborně vychytal brankář Macík. Poté byl blízko gólové hlavičce Kaša, ale trefil tyč. Naprosto parádní trefou se mohl blýsknout Durosinmi, jenže jeho nůžky jen těsně minuly levou šibenici, ovšem nejspíš by se pískal ofsajd. Před odchodem do kabin se pak děly věci. Ve třetí minutě nastavení šli domácí do vedení, když po standardní situaci Kalvacha dal branku Durosinmi. Jenže Olomouc téměř okamžitě dokázala odpovědět. Ventúra se uvolnil na levé straně, poslal centr na Zorvana, za kterým si srazil míč do vlastní brány Sýkora a poločasový stav byl vyrovnaný. V 54. minutě Hanáci otočili vývoj. Zorvan nahrál zprava míč do vápna, kde ho skvěle pustil Fortelný přes Řezníka až na Deleho a ten poslal Staňka na druhou stranu – 1:2. Čtvrt hodiny před koncem Západočechům zasadil definitivní direkt Navrátil, jenž zvýšil už na dvougólový rozdíl po centru Chvátala zprava.

„Chtěl bych na úvod klukům poděkovat, protože v pozici hlavního trenéra to pro mě bylo poprvé, co jsem porazil Plzeň. V prvním poločase byla Plzeň lepší a vytvořila si i dvě tři výrazné příležitosti. Příčina byla v našem špatném napadání. Nechávali jsme nebezpečným hráčům soupeř hodně prostoru. Balonů do vápna směřovalo moc. Když už to vypadalo, že do šatny půjdeme s remízovým stavem, tak jsme po standardce inkasovali. Myslím, že naprostý klíč pro další vývoj utkání byla vyrovnávací branka. Tam jsme se hlavně mentálně vrátili. Něco jsme si řekli, změnili jsme způsob napadání a ve druhém poločase už Plzeň nebyla tak nebezpečná, i když měla své příležitosti a střely. Chtěli jsme hrát po zisku rychle za obranu. Udělali jsme z toho dvě perfektní brejkové situace zakončené gólem a do konce už jsme to zvládli velmi dobře takticky,“ řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

FC Viktoria Plzeň – SK Sigma Olomouc 1:3 (1:1)

Branky: 45+3 Durosinmi – 45+5 vlastní Sýkora, 54. Dele, 75. Navrátil. Rozhodčí: Radina – Ratajová, Šimáček. ŽK: Chorý – Dele, Zifčák, Macík. Diváci: 7429.

Plzeň: Staněk – Řezník (63. Vydra), Kaša, Hejda, Sýkora (46. Holík) – Kopic (72. Jirka), Buchta, Kalvach, Mosquera – Durosinmi, Chorý (76. Vlkanova). Trenér Michal Bílek.
SK Sigma: Macík – Pokorný (31. Vraštil), Beneš, Zmrzlý – Navrátil (86. Zifčák), Fortelný (86. Kramář), Ventúra, Dele (68. Pospíšil), Sláma – Zorvan (68. Chvátal), Chytil. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace U ČERVENÉHO VOLKA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace v centru města, denní menu, na čepu 5 druhů piv, kuřácké a nekuřácké prostory, možnost akcí - promoce, svatby, letní zahrádka, sportovní přenosy. WIFI