Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma na úvod finále padla s Boleslaví

Sport

6.5.2022

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se nevydařil vstup do finále skupiny o umístění. S Mladou Boleslaví doma na Andrově stadionu prohráli o gól. Mohli remizovat, ale to by musel útočník Růsek proměnit penaltu.

Ve 2. minutě po nepřesném odkopu brankáře Šedy zakončoval z hranice vápna Zmrzlý jen do protihráčů. Pak se dlouho hrál opatrný zápas s minimem šancí. Až po půlhodině zpoza šestnáctky přestřelil Hlavatý. O pět minut později našel Zmrzlý Breiteho, také on pálil nad. Ve druhé minutě nastavení, když byla Sigma bez zraněného kapitána Hubníka, se po autovém vhazování prosadil Pech a hosté vedli. Po změně stran vstoupili do hry lépe hosté. Střela Hlavatého z 55. minuty se otřela o Vepřeka a obloukem přes Stejskala zapadla nechytatelně k tyči. Pak mohl dát gól Ladra, ale sám před bránou minul. Po hodině hry střílel tvrdě Růsek, brankář Šeda ale dokázal neposedný míč vyrazit nadvakrát pryč. V 70. minutě ho po přihrávce Zmrzlého zleva bez problémů překonal Šedu z malého vápna Zifčák. A bylo to jen o gól. Pět minut před koncem byl v pokutovém území faulován Langer a rozhodčí Krejsa nařídil penaltu. Tu ale Růsek nedokázal proměnit a stav už se pak nezměnil.

"Dá se říct, že to bylo zasloužené vítězství Mladé Boleslavi, vzhledem k tomu, že jsme nebyli schopni vstřelit druhou branku, byť jsme k tomu z penalty měli ideální příležitost. Také musíme uznat, že Boleslav ve druhém poločase mohla vstřelit i branku na tři nula, i když to bylo vlastně z jediné vypracované situace. Naše výchozí pozice by pak byla ale určitě o hodně jiná. Takhle je výsledek jedna dva pořád hratelný a je v našich silách, abychom se pokusili o celkové vítězství," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 70. Zifčák - 45+2 Pech, 55. Hlavatý. Rozhodčí: Krejsa – Podaný, Matoušek. ŽK: Daněk – Douděra, Smrž. Diváci: 2750.

SK Sigma: Stejskal – Chvátal, Jemelka, Hubník (46. Poulolo), Vepřek (62. Langer) – Breite – Hadaš (55. Zifčák), Sedlák (83. Slaměna), Daněk (55. Šíp), Zmrzlý – Růsek. Trenér Václav Jílek.
Ml. Boleslav: Šeda – Šimek, Karafiát, Suchý – Douděra (74. Skalák), Hlavatý (63. Mašek), Matějovský, Smrž, Pech (80. Sladký) – Ladra (74. Škoda), Ewerton. Trenér Pavel Hoftych.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurant POD LIMPOU

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace s českou kuchyní ve vinařském sklepním prostoru. Možnost pořádání rodinných oslav, svateb a firemních večírků.