Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 19.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma míří do Plzně, ráda by body

Sport

12.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Druhým kole bude o víkendu pokračovat skupina o titul ve fotbalové FORTUNA:LIZE. SK Sigma Olomouc bude hrát v sobotu od 15 hodin v Plzni, proti tamní Viktorii by ráda navázala na dobrý takticky výkon z předchozího domácího duelu se Spartou Praha.

„Rozhodně tam jedeme s tím, že se pokusíme o vítězství. Určitě se budeme chtít zlepšit v útočné fázi a nabídnout lidem další pěkný zápas, to by mělo být vždycky také cílem. V každém zápase hrajeme kromě bodů i o sebe a o své renomé,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

Plzeň je úřadujícím mistrem ligy, ale aktuálně je až 3. místě s třináctibodovou ztrátou na první Spartu. Navzdory tomu Sigmu nečeká lehký úkol. „Michal Bílek, stejně jako jiní velcí trenéři, se drží svých zásad a principů hry. Očekáváme podobný způsob hry jako v březnovém zápase, tedy silnou Plzeň se silnými hráči a kádrem. Nepředpokládáme, že by hráli něco jiného než dosud,“ uvedl Saňák.  „V minulém utkání jsme uhráli bod za remízu 1:1. Rozhodně bychom měli tentokrát být odvážnější a aktivnější. Ve druhém poločase jsme se tam nechali dost zatlačit. Snaha udržet aktivitu a odvahu je obvykle recept na každého silného soupeře,“ poznamenal.

V kádru Viktorie jsou tři odchovanci SK Sigma – stoper Václav Jemelka, záložník Lukáš Kalvacha a útočník Tomáš Chorý.

Olomouckým bude chybět kapitán Radim Breite, který má stopku za čtyři žluté. „Kádr ale máme dostatečně silný. Ať nasadíme kohokoliv, tak jsem přesvědčený, že jsme schopní předvést výborný výkon a vyhrát,“ věří Saňák.

Zápas FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 13. května v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Marek Radina – Lucie Ratajová, Jakub Šimáček.

Pravděpodobné sestavy:
FC Viktoria Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Hejda, Holík - Sýkora, Vydra, Kalvach, Ndiaye, Mosquera - Chorý. Trenér Michal Bílek.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma – Navrátil, Fortelný, Ventúra, Pospíšil, Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské boty na výlety z pravé kůže.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty na vycházky do přírody.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc

www.obuvhulman.cz