Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má bod, remízu se Spartou trefil Navrátil

Sport

28.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

Částečně úspěšných vstup do ligového jara mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. V sedmnáctém kole doma uhráli remízu jedna k jedné, trefil ji záložník Jan Navrátil.

Úvod zápasu byl ve znamení oťukávání, oba celky se pečlivě hlídaly a moc velkých šancí nebo nebezpečných akcí k vidění nebylo. Pak z první z nich, spíše takové polovážnější, šla Sparta do vedení.  Za vápnem dostal napřáhl  Čvančara a trefil přesně. Pak se dlouho hrálo bez šancí ve středu pole. Sigma se snažila, ale hosté ji drželi na distanc. Až krátce před půlí Hanáci soupeře zatlačili sérií rohů, ovšem bez úspěchu. Domácím pak hrozil druhý gól Haraslín se prohnal kolem Pokorného a padl v souboji s brankářem Trefilem. Soudce Zelinka odpískal pokutový kop, ale pak zašel studovat video a vše odvolal. V nastaveném čase první půlky pak Navrátil přehodil brankáře a bylo srovnáno. Po změně stran byli o něco nebezpečnější domácí. Breite po přihrávce Navrátila netrefil. Nebezpečněji se jevila situace po přihrávce Růska, zakončoval Ventúra a pak Zmrzlý, ale míč do sítě nedostali. V závěru si pak Sigma i Sparta vytvořily pár standardek, ale ukazatel skóre už se neměnil.

„Máme bod, který byl z mého pohledu zasloužený. Byť jsem si vědom toho, že Sparta mohla v závěru  rozhodnout, tak ve mně převládá pocit, že jsme v kontextu celého zápasu byli o kousek lepším týmem. Důvod, proč jsme ho nedohráli do vítězného konce, byla naše finální fáze. A svým způsobem i efektivita. Sparta je kvalitní soupeř, bod určitě bereme, ale ve mně přetrvává pocit, že mužstvo pro něj udělalo maximum. Byl bych rád, kdybychom byli odměněni třemi body,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 45+1. Navrátil  – 10. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka – Kubr, Podaný. ŽK: Trefil, Zifčák, Vraštil – Haraslín, Vydra. Diváci: 7129.

SK Sigma: Trefil – Pokorný, Vraštil, Beneš, Zmrzlý (90+10. Zlatohlávek) – Breite, Ventúra (86. Vodháněl) – Navrátil (63. Zorvan), Růsek (86. Spáčil), Zifčák – Chytil. Trenér Václav Jílek.
Sparta: Kovář – Vitík, Panák, Sörensen (13. Vydra, 76. Kamenović) – Wiesner (76. Mejdr), Sadílek, Krejčí ml., Zelený – Čvančara (58. Mabil), Kuchta (76. Minčev), Haraslín. Trenér Brian Priske.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Divadlo na Šantovce

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Divadlo nabízí pestrý kulturní program, kdy na prknech, co znamenají svět přímo v Olomouci vítáme přední herce české divadelní scény. V našem programu nechybí pestrý program pro děti. ...