Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hrála s Dynamem nerozhodně

Sport

20.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Bod se povedlo získat fotbalistům SK Sigma Olomouc ve 28.kole FORTUNA:LIGY. V Českých Budějovicích začali utkání špatně a po deseti minutách prohrávali o dvě branky. Pak ovšem zabrali a ještě se jim podařilo uhrát nerozhodný výsledek.

Premiéry v základní sestavě pro ligový zápas SK Sigma měli dnes brankář Matúš Macík a záložník Patrik Slaměna. Trenér Radoslav Látal musel, stejně jako v sobotu doma proti Teplicím, ve složení základní sestavy improvizovat. Z nejrůznějších důvodů nebyli v nominaci  Aleš Mandous, Roman Hubník, Michal Vepřek, Lukáš Greššák, Jakub Yunis, Martin Nešpor, Martin Hála, Tomáš Zahradníček a Jakub Trefil.

Než se tým v neobvyklém složení stačil trošku sehrát, bylo zle. Ve 2. minutě brankář Macík první dvě zakončení domácích po rohovém kopu vyrazil, třetí už ne a Dynamo vedlo. A za dalších devět minut to bylo ještě horší, bylo to opět po rohovém kopu, když se Budějovice prosadili gólově znovu. A to mohla být Sigma ráda, že nebylo ještě hůř, prvních třicet minut zápasu jí vůbec nevyšlo. Pak se ovšem začala postupně probouzet. Do poločasu z toho ale byly jen nějaké závary a náznaky, které sice vypadaly nebezpečně, ale domácí obránci stačili vždy v posledních chvíli ukopnout olomouckým zakončovatelům míč.

Do druhé půlky posílil trenér Látal ofenzivu  o Zifčáka se Šípem. V 59.minutě šel sám na brankáře Šíp, ale Vorel jeho střeli chytil. Po hodině hry se Sigma dočkala. Rozhodčí Franěk po prohlédnutí videa odpískal penaltu za ruku Javorka. Pokutový kop González proměnil a Sigma měla rázem naději. Pak měly oba celky štěstí. Nejprve hostům pomohla při ráně Valenty z úhlu levá tyčka. A potom na druhé straně zmařil Chytilovi gólovku Vorel. Dvacet minut před koncem stáhl kouč Látal ze hry stopera Beneše, na hrací plochu poslal Daňka. A ofenzivní risk se mu vyplatil. V 79. minutě trefil Poulolo hlavou břevno, míč ale šel přesně tam, kde číhal Daněk, který srovnal na konečných dva dva.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:0)

Branky: 2. Valenta, 11. Havel - 63. (pen.)  González, 79. Daněk. Rozhodčí: Franěk – Váňa, Vaňkát. ŽK: Mészáros, Javorek. Hráno bez diváků.

Č. Budějovice: Vorel – Čolić, Králik, Havel, Novák – Javorek, Valenta (84. Havelka) – Mészáros (82. Diop), Vais, Mršić – Brandner. Trenér David Horejš.
SK Sigma: Macík – Látal, Beneš (71. Daněk), Houska, Zmrzlý (46. Šíp) – Breite, Sladký, Poulolo, Slaměna (46. Zifčák), González – Chytil (84. Štěrba). Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941