Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje v Praze proti Spartě, kdo nahradí Jemelku?

Sport

12.8.2022

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisty SK Sigma Olomouc čeká v neděli zápas 3. kola FORTUNA:LIGY. Jejich soupeřem bude pražská Sparta, utkání na Letné začne v 19.00.

Sigma nezvládla domácí zápas proti Brnu, derby se Zbrojovkou prohrála 0:2. „Udělali jsme si velkou analýzu, protože to bylo potřeba. Jsme stále v úvodu sezony. Zápas jsme si důkladně prošli celý. Myslím si, že vstup do něj nebyl špatný. Veřejnost i fanoušci viděli, že jsme byli zlomení, což vrhalo negativní stín na celý zápas. Není nic nového, že mužstvo, které útočí, je potrestáno z první střely na branku a poté se neprosadí. Naše reakce po druhém gólu, nejen hráčů, ale i nás všech, měla být jiná, abychom byli ve větším klidu. Bohužel jsme to nezvládli,“ řekl Jiří Saňák, asistent SK Sigma.

Stoper Václav Jemelka ve čtvrtek přestoupil do Plzně, Hanáci tedy budou muset změnit složení obranné čtyřky. „S odchodem Vaška Jemelky se vyrovnáme, v kádru máme další hráče, kteří mají svoji kvalitu. Musíme udělat vše pro to, abychom ho nahradili. Fotbal je týmový sport, hrát dobře musí celý tým, nemůžeme to nikdy postavit na jednom hráči,“ uvedl Saňák.

Sparta před sezonou obměnila kádr, mimo jiné si ze Sigmy koupila záložníka Kryštofa Dańka. Ke změně došlo i na trenérské lavičce, tým vede dánský kouč Brian Priske. „Bez ohledu na to, jestli ji trénuje Priske, Vrba, nebo Kotal, nás čeká náročné utkání. Pouze výkony na hranici individuálního maxima nám mohou přinést dobrý úspěch. Už v loňském roce jsme na Spartě odehráli slušný zápas. Sparta je velkoklub. To je třeba říct. Utkání na Letné je pro každého hráče, nechci říct za odměnu, ale o motivaci je vždy postaráno, myslím si, že se všichni těší,“ podotkl Saňák.

Zápas AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc začne v neděli 14. srpna v 19.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka, asistovat na pomezí mu budou Ivo Nádvorník a Matěj Vlček.

Jak nastoupí:
Sparta Praha: Holec - Mejdr, Sörensen, Hancko, Höjer - Zelený - Daněk, Sadílek, Pešek - Čvančara, Juliš. Trenér Brian Priske.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Poulolo, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Burger and beer brothers

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

V roce 2015 vznikl projekt minipivovaru s restaurací v samém srdci Olomouce, v Riegrově ulici. Restaurace je pojata v moderním duchu, hosté mohou sledovat výrobu piva na vlastní oči, včetně zrán...