Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma chce v Edenu překonat sama sebe

Sport

26.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisty SK Sigma Olomouc čeká poslední říjnovou dohrávka 3. kola FORTUNA:LIGY v Praze proti Slavii. Jde o utkání, které bylo na začátku srpna odloženo vzhledem k únavě soupeře Hanáků z účasti v evropských pohárech.

Slavia je úřadujícím mistrem, v předchozích sezonách českému fotbalu kralovala. Ale nyní je v jisté výsledkové krizi. Pražané v posledních pěti soutěžních zápasech jen jednou zvítězili. Podobně na tom jsou Hanáci, kteří z posledních šesti kol vyhráli jednou. „Teď nejsme úplně v nejlepším období, které jsme tady měli, ale jsme rádi, že můžete hrát takhle zápasy za sebou. Hned ve středu můžeme hodně z toho odčinit a doufáme, že nám k tomu pomůžou i fanoušci, kteří jsou skvělí každý zápas, i v Budějovicích byli úžasní. Věřím, že z větší části zaplní stadion, protože nás čeká těžký soupeř a těžký zápas. Doufám, že výsledkem potěšíme fanoušky,“ řekl asistent trenéra Jaroslav Köstl pro klubový web Slavie.

Sešívaní doma v lize už 54 zápasů neprohráli. S Olomoucí v nejvyšší soutěži bodovali devětkrát za sebou a v Edenu ji v posledních čtyřech duelech porazili. Sigma předchozí dvě venkovní utkání prohrála shodně nula dva. "Slavii se sice v posledních zápasech nedaří úplně podle představ, ale nesouhlasím s tím, že je v krizi. Pořád si vytváří šance, dokáže být nebezpečná. To dokázala i v zápasech, ve kterých se jí bodově tolik nedařilo. Musíme předvést výkon na hranici svých možností na všech postech, včetně střídajících. Stojí před námi velká výzva a my se na ni těšíme. Chceme překonat sami sebe," řekl asistent trenéra SK Sigma Jiří Saňák.

Sigma nebude opět pro utkání v kompletním složení. Chybět budou Jakub Yunis a David Vaněček.

Utkání SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc se hraje ve středu 27. října od 19.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ladislav Szikszay, na pomezí mu budou asistovat Jaroslav Kubr a Jan Hurych.

Jak nastoupí:
Slavia: Kolář – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Samek, Ševčík – Ekpai, Schranz, Masopust –Krmenčík. Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Zahradníček, Daněk, Breite, González, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip