Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma Slavii doma nedala gól a prohrála

Sport

4.12.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 17. kole FORTUNA:LIGY měli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma se Slavií Praha. Hosté nedali penaltu, přísnou, pak dali branku poté, co hráli v pokutovém území rukou. Ale rozhodčí Zelinka situaci uznal.

Sigma šla do zápasu s nejsilnějším českým celkem posledních sezón nekompletní, z útočníků, které má v kádru, nemohl hrát ze zdravotních důvodů ani jeden. Přesto měli Hanáci na začátku duelu nějaké šance. Ale střel z nich moc nebylo. Dvakrát to zkoušel González, jednou na střed do koše brankáře Mandous, podruhé nad. Olomoucký se dařilo držet zvolenou taktiku, takže Slavii mnoho šancí neměli. Dva náznaky v podání Schranze nebyly úspěšné, jeden zmařil Macík, druhý Hubník. Minutu před poločasem měla Sigma štěstí, když po brejku dvou na jednoho minul pravou tyčku Olayinka. Zápas byl rozhodnut po změně stran. Nejprve rozhodčí Zelinka nařídil po revizi situace ze strany VAR penaltu po střetu Hubníka a Stanciu. Pokutový kop poslal naštěstí pro domácí Stanciu do břevna. V 56. minutě se už stav změnil, zakončoval Kuchta poté, co Masopust zpracoval míč rukou. Nakonec soudce Zelinka branku po debatě s VAR uznal. Sigma pak dál bojovala, snažila se něco v ofenzivě vymyslet, ale nevytvořila si ani jednu střeleckou příležitost.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Prvních patnáct až dvacet minut bylo podle našich představ, Slavia se ale postupně dostávala do hry. Byla kvalitnější na míči. Myslím si, že jsme Slavii v průběhu celého zápasu nepouštěli do mnoha příležitostí. Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře. My jsme pak zvedli hlavy, ale na to, abychom dosáhli na bod, bychom museli být v útočné fázi nebezpečnější a kvalitní. Tam se projevilo i to, že nám dnes chyběli všichni útočníci,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 56. Kuchta. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Kubr. ŽK: Hubník, Greššák –Kačaraba, Mandous, Krmenčík. Diváci: 1000.

SK Sigma: Macík – Hubník, Poulolo, Vepřek – Zahradníček (90+1. Uriča), Greššák (73. Šíp), Breite (83. Jemelka), Spáčil (90+1. Sedlák), Zmrzlý – González – Daněk (73. Matoušek). Trenér Václav Jílek.
Slavia: Mandous – Masopust (87. Plavšić), Ousou, Kačaraba, Oscar – Holeš – Lingr (31. Schranz), Stanciu, Hromada (79. Madsen), Olayinka – Kuchta (79. Krmenčík). Trenér Jindřich Trpišovský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci

Katalog firem » Kultura a umění » Muzea, expozice, forty

Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci je otevřeným sdružením lidí s různými zájmy. Spojuje zájemce o regionální historii, vlastivědu, přírodu a umění, stejně jako zájemce o úzce ...