Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šantovka Star(t)s slaví rok. I letos plánuje představovat veřejnosti mladé talenty a kreativce

Zprávy z regionu

2.2.2023

Autor: red

Už rok pomáhá mladým talentům a kreativcům projekt Šantovka Star(t)s. Za tu dobu už stihnul podpořit desítky projektů a představit je návštěvníkům galerie, mnozí inovátoři zde odstartovali slibnou podnikatelskou dráhu. Letos představí další talenty a navíc je připravena i novinka v podobě podcastů HanáJede.

Produkční tým Šantovka Star(t)s vyhledal nové zajímavé talentované tvůrce, které bude v průběhu tohoto roku představovat veřejnosti. Únor věnují tématu tvorby z různých oblastí - od módy až po umělecký design ze dřeva a pryskyřice. 

Měsíc únor odstartuje natáčením podcastů z produkce HanáJede, které mají s projektem Šantovka Star(t)s společný cíl - představovat veřejnosti zajímavé osobnosti. "Každý den potkáváme na ulici stovky lidí, ale většinu z nich míjíme bez povšimnutí. Spolu s tím však nevědomky míjíme osoby s neuvěřitelnými osudy, pracovními úspěchy a životními příběhy, z nichž mnozí si naši pozornost zaslouží," popsal svůj podcastový projekt moderátor Lukáš Krbeček. Rozhovory vzniknou přímo v prostorách showroomu start-upového projektu.

Natáčení se zúčastní řemeslnice Ivana Žáková známá jako Holka se dřevem, zakladatel módního brandu Triangel Tomáš Okleštěk, spoluzakladatel cestovatelské aplikace Worldee Tomáš Zapletal a obchodní partner firmy Zoe8 Sáva Střelec. Podcasty je možné poslouchat na platformách YouTube, Facebook, Spotify, Apple podcasts nebo přímo na webu HanáJede.

Následující týden mohou hosté vidět výrobky tvůrčího uskupení HeyMade. Jde o společnou tvorbu lokálních výrobců, kteří se zaměřují na šperky, hrníčky, oblečení, dekorace, módu a dětské zboží. Poté se v Šantovce Star(t)s představí Mrs. Di Decor zabývající se uměním aerodesignu. Autorka projektu dokáže z nafukovacích balónků vykouzlit nevídané objekty - od fotokoutků, figurín, dárkových setů až po balonkové bukety či girlandy.

Poslední týden se návštěvníkům představí kreativní řemeslník Michal Hejl, který spojuje modelářskou a stolářskou praxi. Umně snoubí dřevo s pryskyřicí a vytváří zajímavé motivy, které ozvláštní každý interiér. "Nábytek je řemeslo, je nutné mít na to talent, být pečlivý a přesný. Je to pro mě prostor pro umění a umělecké vyjádření. Ve své práci se často zaměřuji na přírodní úkazy, které mě vždy fascinovaly a které jsem obdivoval při svých cestách po světě," říká o své inspiraci talentovaný tvůrce z Rapotína u Šumperka.

O projektu Šantovka star(t)s

Projekt pomáhá startupům, řemeslníkům, studentům, umělcům a všem, kteří přicházejí s originálními nápady. Prostor, ležící v prvním patře obchodního centra Galerie Šantovka, je otevřený všem nejrůznějším záměrům, produktům i uměleckým dílům. V moderně pojatém showroomu je připraveno zázemí pro prezentaci, která nemá téměř žádné limity. Týden, co týden prezentuje obchodní centrum informace o vycházejících hvězdách, ať už prostřednictvím virtuálního světa, přímo v prostorách nákupního centra. Šantovka Star(t)s je ale i místem pro setkávání se všech, co začínají se svými nápady pronikat do světa businessu a chtějí si vzájemně předávat cenné zkušenosti nebo své vize spojit i s někým dalším.

Informace o dalších start-up projektech naleznete na www.santovkastarts.cz