Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí filmaři vás vezmou na strašidelná místa po Česku, podívejte se na trailer

Kultura

5.3.2021

Autor: roc jap

Nový film s názvem Do svítání má na svém kontě olomoucká produkční společnosti George Vision. Ta se vydala po pěti nejstrašidelnějších místech České republiky a vypráví o děsivých místech nahánějících strach a hrůzu. S premiérou čekají tvůrci na otevření kin, diváky ale už teď navnadí povedený trailer.

Atmosféricky tajemný road-trip dokument, tak charakterizují svůj nový film sami autoři ze společnosti George Vision, kteří se rozhodli na vlastní kůži prožít několik temných nocí na známém Velhartickém hřbitově, na vyhlášeném a děsivém statku Pohádka na Šumavě, v lese Bor u Českých Budějovic, na hradu Trosky a rovněž v lese Pánova Březina u Prahy. „Všechna ta místa jsou opředená různými pověstmi, ale i děsivými zážitky, kde se udála celá řada událostí. Někde se pravidelně zjevují tajemné postavy, jinde lze slyšet podivné hlasy či šepot, na dalších místech se údajně vyskytují takové energie, které dovedou posednout lidi... Chtěli jsme tak sami zjistit a zdokumentovat, zda na těchto místech uvidíme, uslyšíme či se setkáme s něčím nadpřirozeným,“ nechal se slyšet režisér filmu Jiří Slečka.

Filmem provází spisovatel a publicista Otomar Dvořák, jenž již v minulosti spolupracoval na
několika rozhlasových a televizních pořadech Stanislava Motla. Ten je mimo jiné známý svou reportáží v pořadu Na vlastní oči o jihlavském podzemí, v současné době moderuje pořad Magazín záhad a Tajemná místa na stanicích CS Film. Film okoření i vyprávění pověstí o strašidelných místech v podání Marka Zahradníčka.

George vision novým snímkem navázali na svůj šest let starý film Po setmění, pojednávající o tom, co se po příchodu tmy děje na několika tajemných místech naší země. "Nový film Do svítání je tedy jeho volným pokračováním," potvrdil Slečka. 

Olomoucká společnost George vision má za sebou i celovečerní romantickou komedii Prostě obyčejné Vánoce (2018), kde se hlavní role zhostili herci z Moravského divadla Olomouc a Divadla Tramtarie. V druhém jmenovaném divadle se podílejí na záznamech inscenací. Na kontě mají i řadu úspěšných reklam.