Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Odstartoval 29. ročník Podzimního festivalu duchovní hudby

Kultura

27.9.2022

Autor: Karolína Bartoňková

Posluchače přivítali v neděli 25. září představitelé církve a olomouckého arcibiskupství Josef Nuzík a František Hanáček, za Olomouc a Olomoucký kraj Miroslav Žbánek a Josef Suchánek. Zúčastnění tichou vzpomínkou vzdali poctu letos zemřelému dirigentovi Stanislavu Macurovi, zakladateli a dramaturgovi festivalu. S dílem jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů Antonína Dvořáka se představili špičkoví čeští umělci z různých koutů České republiky.

Foto: Daniel Berka

V Katedrále sv. Václava zazněla kantáta Svatební košile podle stejnojmenné balady ze sbírky Kytice od sběratele lidových písní a pohádek Karla Jaromíra Erbena. Představili se operní pěvci Pavla Vykopalová, Tomáš Černý a Svatopluk Sem, kteří pravidelně vystupují na zahraničních pódiích. Doprovodil je Český filharmonický sbor Brno a Filharmonie Hradec Králové pod taktovkou předního tuzemského dirigenta Tomáše Braunera. Přítomní umělci podali své maximální výkony.

Následovala standing ovation, a tak se koncert stal dalším mimořádným hudebním počinem olomoucké kultury. Celou událost přenášela TV Noe.

Karolína Bartoňková

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip