Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Loveckou chatu od července opět objížďkou. Začíná další etapa opravy lesní cesty U Hájenky

Zprávy z regionu

23.6.2021 aktualizováno 6.7.2021 12:00

Autor: red

Kvůli další etapě opravy lesní cesty "U Hájenky" se od poloviny července pěší ani cyklisté nedostanou po cyklostezce k tamnímu oblíbenému turistickému cíli ve směru z Horky nad Moravou. K Lovecké chatě a dál do Litovelského Pomoraví dojedou pouze objížďkou, která vede z druhé strany obce.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Přístup je po dobu opravy umožněn z ulice Skrbeňská kolem Sluňákova," uvádí za investora, Lesy města Olomouce, ředitel David Janásek. Cestou cyklisté neprojedou po celé léto. Náročná rekonstrukce téměř 800 metrů dlouhého úseku cestu uzavře v období od poloviny července do února příštího roku. Stavbaři se chystají opravit nejen podloží silnice a povrch, ale taky vybudovat nové sjezdy pro těžkou lesní techniku, propustky a dva mosty. "Jsme si vědomi toho, že stavební práce ovlivní provoz na oblíbené trase v letních měsících, ale k rekonstrukci cesty, která je v havarijním stavu, jsme už museli přistoupit a dál ji neodkládat. Situaci by to jen zhoršovalo," objasnil investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Objížďka povede od ulice Skrbeňská v Horce nad Moravou kolem místního hřbitova a Domu přírody Sluňákov. "Pro cyklisty to nebude nic zásadního a v lese by neměli mít důvod bloudit, protože bude v terénu vyznačena. Informovat o ní budeme samozřejmě i našich webových stránkách," dodává ředitel David Janásek a apeluje na návštěvníky, aby dodržovali objízdnou trasu a nesnažili se přes stavbu přejíždět. "Vystavili by se tak nebezpečí úrazu, protože se zde bude pohybovat těžká technika," upozornil.

Náklady na rekonstrukci jsou osm milionů korun. Opravovaný úsek trasy navazuje na už opravenou část lesní cesty k Lovecké chatě a do Litovelského Pomoraví, kterou se podařilo dokončit v roce 2020.

Reklama

Vinárna Pod Pálavou

Katalog firem » Restaurace, stravování » Vinárny, vinné bary

Vinárna s nejširším sortimentem rozlévaných láhvových vín po skleničce z degustačních enomatů Ať už patříte k těm, kteří si potrpí na kvalitní tichá láhvová Moravská vína, BIO...