Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na D46 shořel autobus, 49 cestujících bylo evakuováno

Krimi

14.5.2019

Autor: red

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v pondělí v nočních hodinách podílely na likvidaci požáru autobusu na rychlostní komunikaci D46 na 29. kilometru nedalo obce Držovice. Autobus zachvátily plameny, oheň postupoval velmi rychle, všech 49 osob se naštěstí dostalo do bezpečí včas.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Operační středisko k pomoci vyslalo profesionální jednotky ze stanic Olomouc a Prostějov. Z řad dobrovolných hasičů také jednotky Prostějov Vrahovice a Olšany u Prostějova. "Hasičům se po zhruba půlhodině podařilo zkrotit ničivé plameny. V následujícím čase pokračovali v postupné likvidaci, ochlazování a celkové bezpečnostní kontrole požářiště a jeho okolí. Pro cestující byl z centrální stanice v Olomouci vypraven evakuační autobus. Všech 49 osob bez zranění bylo následně přepraveno na hasičskou stanici v Prostějově, zde je jim poskytnut dočasný azyl, tj. tepelný komfort a pitný režim," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Doprava v místě zásahu ve směru z Olomouce na Vyškov byla dočasně zastavena. Výše škody po požáru vyčíslil vlastník na téměř 2 miliony korun. Příčinou zahoření dle získaných informací je s největší pravděpodobností technická závada v motorové části.