Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.3 °C

Mora veze z Varů vítězství

Sport

2.2.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 42. kole extraligy stály hokejistům HC Olomouc v cestě Karlovy Vary. Moře se utkání povedlo, v hale Energie získala všechny tři body.

Utkání začala aktivněji Olomouc, ale Energetici se radovali z gólu jako první. V čase 6:22 Rachůnek zakončoval do poloprázdné branky. Mora hrála tři minuty před koncem první třetiny přesilovou hru. Největší šanci v ní měl Bambula, který trefil brankáře Habala do masky. Pak v čase 17:23 na modré napřáhl Škůrek a dal 1:1. První velkou šanci ve druhé dvacetiminutovce si připsal Beránek, trefil ale pouze připraveného gólmana Konráda. Potom šla Mora do vedení. Kusko zůstal nekrytý na brankovišti a dorazil puk za Habalova záda. Ke konci druhé třetiny měla Olomouc k dispozici zkrácenou přesilovku pět na tři, ve které Knotek trefil horní tyč. Ve třetí třetině Mora hájila náskok. Navýšit ho mohl Macuh, ale neuspěl. Karlovarští zkoušeli v závěru ještě hru bez brankaře. Výhru Hanáků pečetil gólem do prázdné Navrátil.

"Jsme spokojeni se třemi body. Začali jsme dobře, po té dlouhé cestě těch prvních pět minut bylo výborných, potom jsme udělali jednu chybičku a Karlovy Vary nás potrestaly, protože v těch protiútocích jsou výborné a nebezpečné, takže bohužel jsem prohrávali 1:0. Ale musím říct, že potom se hra vyrovnala a druhou třetinu jsme měli výbornou. Dostali jsme se do vedení 2:1. Ve třetí třetině jsme se to snažili ubránit a tam nás podržel Braňo, protože Vary si tam vytvořily pár šancí a musím říct, že za stavu dva jedna bychom to měli sehrát trochu víc v klidu," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Rachůnek (Procházka, Gríger) – 18. Škůrek (Navrátil, Macuh), 26. Kusko (Orsava), 59. Navrátil. Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora – Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3537.

Vary: Habal– Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, McFadden, Bartejs, Havlín – Kangasniemi, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Procházka – Redlich, Jiskra, Hladonik – Čihař, Koffer, Kružík. Trenér David Bruk.
HC Olomouc: Konrád– Ondrušek, Škůrek, Sirota, Rutar, Švrček, Černý, Řezníček – Kunc, Macuh, Navrátil – Klimek, Nahodil, Bambula – Kusko, Knotek, Orsava – Menšík, Anděl, Musil. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

GENERALI ČESKÁ POJIŠŤOVNA - ING. JAN KUCHYŇKA

Katalog firem » Finance » Pojišťovny

SLUŽBY: Generali penzijní společnost, a.s. || Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. – podílové fondy || Placení pojistného přes platební terminál || Změny ve smlouvě || ...