Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora předčila Oceláře, má další vítězství

Sport

17.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

Skvělý zápas sehráli v osmatřicátém extraligovém kole hokejisté HC Olomouc. V Třinci se jim povedlo vstoupit velmi dobře do utkání, po první třetině vedli a pak už náskok, i díky výkonu brankáře Jana Lukáše, nepustili.

První přesilovku v utkání nevyužili domácí v 5. minutě, kdy byl vyloučen Švrček. Do hry se pak dostali hosté, kteří šli zkraje 10. minuty do vedení. Přečíslení tří proti jednomu zužitkoval Rašner. Následně pokračovala marná snaha Třince o vstřelení branky. V 18. minutě se podruhé radovali Olomoučtí, Navrátil z kruhu trefil přesně. Třinec chtěl na nepříznivě se vyvíjející duel reagovat hned po změně stran, Hrňa ale opět neuspěl. Dvě velké šance následně nevyužili hostující Rašner a Musil, oba vychytal Kacetl. V polovině střetnutí se poprvé ke slovu dostala nejúdernější formace domácích, Hudáček ale z první napálil jen připraveného Lukáše. Třinec pak nevyužil další přesilovku po Knotkově faulu. Čtyři minuty po startu závěrečné části našel Roth Daňa, nejlepší střelec soutěže ale nepropasíroval kotouč do branky. Hosté následně hráli přesilovku, stav se však neměnil. Domácí se snažili o zvrat, ale recept na překonání brankáře Lukáše neměli. Na 3:0 půl minuty před koncem navíc navyšoval Nahodil. Čisté konto Lukášovi pak šest vteřin před koncem vzal Kurovský.

"Věděli jsme, že nás čeká velice těžký soupeř, protože Třinec hrál poslední zápasy výborně. Chtěli jsme hrát tak, abychom mu nedali moc prostoru, protože jsou silní na kotouči, a snažili jsme se hodně napadat. Myslím si, že se nám to povedlo. Získali jsme dvoubrankové vedení v první třetině. I ve druhé, hlavně v její první polovině jsme si vytvořili šance, které jsme ale nedali. Hráli jsme dobře i oslabení a třetí třetinu jsme se snažili nepouštět Třinec do šancí a to se nám povedlo," řekl trenér Mory Jan Tomajko.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 60. Kurovský - 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil. Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Rampír, Synek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 3794.

Třinec: Kacetl  – Marinčin, Havránek, Čukste, Jeřábek, Roth, Doudera, Zahradníček – Růžička, Voženílek, Hrňa – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér Zdeněk Moták.

HC Olomouc: Lukáš  – Ondrušek, Rašner, Mareš, Černý, Řezníček, Švrček, Škůrek – Kunc, Knotek, Bambula – Plášek, Musil, Orsava – Kusko, Nahodil, Navrátil – Olesz, Anděl, Rutar. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ZDRAVOTNICKÉ ZAŘÍZENÍ MEDICOM´S, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Gynekologie

GYNEKOLOGICKO – PORODNICKÉ CENTRUM Zajišťujeme veškerou ambulantní péči a diagnostiku v oboru gynekologie a porodnictví, s možnou návazností na vyšetření prsou a jednodenní operační vý...