Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora jede dál, vyhrála u Bruslařů

Sport

21.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 16. kole hokejové extraligy hrál tým HC Olomouc v Mladé Boleslavi. Střetnutí nebylo příliš bohaté na branky, padly jenom dvě. Obstarali je Jan Káňa a David Krejčí, takže všechny tři body patří Moře. Ta začala druhou čtvrtku základní části ideálně.

První třetina přinesla poměrně málo šancí, oba celky hrály opatrně. V první větší šanci byli domácí, ovšem Fořt minul. Pak v přesilovce to byl opět Fořt, který minul poloodkrytou bránu. Na druhé Kuncův pokus schoval Krošelj ve výstroji. Pak za domácí Fořt ve velké šanci minul prakticky prázdnou klec. Druhá třetina byla svižnější a stav už se v ní změnil. Navrátilovu šanci Krošelj jen vyrazil, na brankové čáře zachraňoval Pláněk. Mora stupňovala tlak, ve velké šanci byl Ondrušek, kterého brankář Krošelj podrazil a domácí šli do čtyř. Hosté přesilovku využili, když domácího gólmana překonal střelou nad rameno Káňa. Mora pak velmi dobře bránila získaný náskok, povedlo se to i v oslabení. Takže do poslední dvacetiminutovky šli Hanáci s dobrou náladou. Naději na výhru držel skvělým výkonem brankář Lukáš, který si poradil s možnostmi Pláňky, Ševce, nevyzrál na něj ani Claireaux. V závěru třetiny po faulu na Rašnera mohl pečetit výhru Krejčí, ale z trestného střílení trefil jen konstrukci branky. Mrzet ho to moc nemuselo, jelikož v poslední minutě trefil prázdnou klec poté, co domácí odvolali brankáře.

„Pro nás to jsou výborné tři body. Boleslav je vždy hodně těžký soupeř, věděli jsme o tom a připravovali se na to. Rozhodla nakonec naše přesilová hra, kterou jsme sehráli skvěle. Soupeř měl sice také šance, nicméně Honza Lukáš chytal fantasticky. Hlavně díky němu to dopadlo tak dobře," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Káňa (Knotek, Nahodil), 60. Krejčí. Rozhodčí: Pešina, Pilný – Gerát, Klouček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 2421.

Ml. Boleslav: Krošelj (Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Dufek, Fořt, Claireaux – Kelemen, Adam Raška I, Kotala – T. Knotek, Najman, Kousal – Lunter, Bičevskis, Stránský. Trenéři Radim Rulík a Pavel Patera.

HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Ostřížek, J. Knotek, Klimek – Burian, Nahodil, Kunc – Olesz, Strapáč, Navrátil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Cafe MAHLER

Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny

Zveme vás k návštěvě znovu otevřené kavárny Café Mahler v historickém centru Olomouce. Klasický interiér s nádechem prvorepublikového stylu vám nabízí k posezení útulné boxy s výhledem...