Mora dvakrát prohrávala, ale dokázala otočit - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora dvakrát prohrávala, ale dokázala otočit

Sport

22.9.2023

Autor: Petr Pelíšek

Ve 3. kole hokejové extraligy nastoupil tým HC Olomouc na své ledě proti Karlovým Varům. Mora měla v Plecharéně celé utkání více energie a zapsala druhou výhru v sezóně. Hanáci v utkání dvakrát prohrávali, ale dokázali vývoj otočit. Mužem zápasu byl útočník Jakub Navrátil, který dal dvě branky.

Úvodní třetina skončila bez branky. Hanáci měli k dispozici dvě přesilové hry, ani jednu nedokázali využít. V závěru byl nepříjemně dohrán u mantinelu ve středním pásmu Bambula, který se jen velmi těžce zvedal z ledu a po návratu na střídačku zamířil do šaten. Stav se poprvé měnil ve druhé třetině. Gríger poslal Energii do vedení. Západočeši pak byli o něco aktivnější, ukončil to Navrátil, jehož dorážka srovnala na 1:1. Hanáci pak nedokázali využít přesilovky pět na tři, přesto se dostali vedení. A byl to znovu Navrátil. Energetici se ve třetí periodě začali hnát za vyrovnáním a v polovině třetiny dostali skvělou příležitost v podobě hned dvojnásobné přesilové hry. Plutnar pět sekund před koncem početní výhody pěti proti třem srovnal - 2:2. Hanáci nabídli už během dvojnásobného vyloučení dalšího muže na své trestné lavici, no a Vary toho opět využily. Kohouti ale nesložili zbraně, což se vyplatilo o dvě minuty později. Řezníček si sjel pro odražený kotouč a dorážkou vyrovnal. Olomoučtí dostali v závěru periody příležitost přesilové hry pět na tři a dokázali ji využít. Přesná dorážka Knotka znovu vrátila domácím vedení. Hanáci pak náskok udrželi až do konce.

HC Olomouc – Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 31. Navrátil (Klimek), 39. Navrátil (Macuh, Kucsera), 56. Řezníček (Kunc, Navrátil), 58. Knotek (Orsava, Musil) – 22. Gríger (Mikyska, Rachůnek), 53. Plutnar (Kružík, Hladonik), 54. Rachůnek (Stříteský). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 5:7, navíc Knotek – Stříteský (oba 5 min.). Využití: 1:2. Diváci: 4229.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rutar, Sirota, Škůrek, Švrček, Řezníček – Musil, Nahodil, Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Bambula, Knotek, Navrátil – Kucsera, Macuh, Kunc. Trenér Jan Tomajko.
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Havlín, Dlapa, Pulpán, Mikyska, Stříteský, Krajčík – Hladonik, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Kružík – Koffer, Kofroň, Procházka. Trenér David Bruk.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip