Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora deklasovala Spartu!

Sport

22.9.2022

Autor: Petr Pelíšek

V televizní přehrávce 3. kola extraligy hráli hokejisté HC Olomouc v Plecharéně proti pražské Spartě. Mora přidala ke dvěma výhrám i třetí, hosty doslova smetla z ledu.

Pozdější příjezd do Olomouce se na Sparťanech nepodepsal, naopak byli od úvodních vteřin aktivnějším celkem. Z mezikruží neuspěl Přibyl, po němž měl velkou šanci Vitouch, ale stejně jako Tomášek byl vychytán brankářem Konrádem. V úvodu 9. minuty využil Nahodil nedůrazu v obraně soupeře a poslal Moru do vedení. Po chvíli přidal druhou branku Káňa. A poprvé se šlo do šaten za domácího vedení. Po první pauze se Kohouti začali rozjíždět a z aktivity hostů rázem nic nebylo.  Za polovinou zápasu se Hanáci dostali do tlaku, což zužitkoval Strapáč a tečí navýšil domácí vedení. Vzápětí putoval na trestnou Polášek, jehož trest dokázal Hanáci využít už po devíti vteřinách. Na zadní tyčce zakončil nehlídaný Orsava.  Do třetího dějství vstoupili hosté aktivně, ale ofenzivní nájezdy dokázala v pohodě hrající defenziva Olomouce bezpečně ustát. V poslední desetiminutovce ještě mohlo být drama, Sparta hrála tři přesilovky. Ale skvělý brankář Konrád si čisté konto vzít nenechal.

„Vůbec jsme nezačali dobře. Sparta mohla dát klidně čtyři nebo pět gólů, Braňo Konrád nás ale neskutečně podržel. Sice jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale první třetina od nás nebyla ideální. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a byli jsme odměněni dvěma góly. Vytvořili jsme si i další šance, naopak Spartu jsme pak do šancí moc nepouštěli," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Sparta Praha 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Nahodil, 13. Káňa (Orsava, Švrček), 34. Strapáč (Rašner), 34. Orsava. Rozhodčí: Šír, Mrkva – Rampír, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4301.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Orsava, Menšík, Káňa – Klimek, Nahodil, Musil – Bambula, Knotek, Kunc – Kusko, Navrátil, Strapáč. Trenér Jan Tomajko.
Sparta Praha: Kovář – Krejčík, Graňák, Jurčina, Polášek, Jandus, Němeček, Mikliš – Řepík, Horák, Forman – Kaše, Konečný, Simon – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Přibyl, Vitouch, Dvořáček. Trenér Pavel Patera.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip