Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora doma přišla s Pardubicemi o body

Sport

30.11.2021

Autor: Petr Pelíšek

Po minulém venkovním týdnu se hokejisté HC Olomouc opět představili svým fanouškům v Plecharéně. Zápas osmadvacátého extraligové dějství hráli s Pardubicemi. Ale zabodovat se jim nepovedlo.

Hosté vstoupili do zápasu aktivně. Už ve 2. minutě byl Rohlík blízko gólu. Pak hrály Pardubice přesilovku. A dokázaly ji využít. V čase 3:20 vystřelil Mikuš od modré čáry a puk tečoval za Lukášova záda Musil. Mora se po obdržené brance vrhla do útoku a několikrát zatopila defenzivě Dynama. Hosté se bránili jen za cenu porušení pravidel. A Hanáci dostali výhodu dvou hráčů v poli. Ta vedla k vyrovnávacímu gólu, když Káňa prostřelil Frodla. Ve druhé třetině byly nějaké šance na obou stranách, ty olomoucké měli Kucsera a Kolouch. Ale stav se dlouho neměnil. Až ve 38. minutě, kdy Dynamo znovu využilo přesilovou hru. Těsně před přestávkou pak mohla Mora srovnat, ale Káňa ani Krejčí na pardubického brankáře nevyzráli. Místo olomouckého zvratu v poslední dvacetiminutovce přišel zmar. Na začátku 49. minuty ujel Poulíček a dal na jedna tři. A v 54. minutě uzavřel Poulíček skóre zápasu v oslabení.

„Po dvou třetinách jsme prohrávali 1:2, chtěli jsme samozřejmě vyrovnat a věděli jsme, že Pardubice budou hrát na kvalitní obranu, a budou se snažit jít do brejku. Dvakrát nám ujeli, a tohle by se stávat nemělo. To rozhodlo. Určitě rozhodl ten třetí gól. Musíme to sehrát lépe. Já si myslím, že těch přesilovek jsme v tomto zápasu měli hodně, a měli jsme z toho vytěžit víc,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Pardubice 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Káňa (Nahodil, Krejčí) – 4. Musil (Mikuš, Říčka), 38. Camara (Cienciala), 49. Poulíček (Paulovič, Košťálek), 55. Poulíček (Blümel). Rozhodčí: Lacina, Stano – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000.

HC Olomouc: Lukáš – Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček, Škůrek – Káňa, Krejčí, Kucsera – Klimek, Knotek, Bambula – Burian, Kolouch, Navrátil – Kusko, Nahodil, Kunc. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Pardubice: Frodl – Nakládal, Mikuš, Košťálek, Robertson, Hrádek, Kolář, Vála – Paulovič, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Hecl – Říčka, Cienciala, Camara – Anděl, Rohlík, Pochobradský. Trenér Richard Král.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

COBRA RESTAURANT

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace v Olomouci. Rock and roll, krásné ženy a silné motory, nasajte atmosféru Amerického stylu. Nechte si načepovat pivo z pravého Amerického osmi-válce. Přijďte se pobavit do p...