Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora předvedla se Spartou skvělý finiš

Sport

24.10.2021

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc hráli v 17. kole extraligy doma proti Spartě Praha. Moře se podařilo vstřelit v řádné hrací tři branky, hosté dali také tři. Hanáci prohrávali nula tři, ale v závěru během tří minut a tří sekund třikrát skórovali a šlo se do prodloužení. Nakonec rozhodovaly nájezdy, které díky Nahodilovi zvládla lépe Mora.

Po čtyřiadvaceti vteřinách se do úniku dostal Horák, ale brankář Lukáš se vytáhl skvělým zákrokem. Pražané byli dál aktivní a Mora zpočátku jen složitě hledala cestu k nějaké protizbrani. V závěru první třetiny se do dobré pozice dral Knotek, ale s bekem na zádech se mu nepovedlo dobře zakončit. Pak rozjeli Hanáci před bránou hostů hotový kolotoč, ale ani z tlaku krátce před první pauzou se stav neměnil. Na začátku druhé třetiny hrála Mora dvě přesilovky za sebou. Ale ani z nich se nepodařilo na hostující defenzivu vyzrát. Skóre se poprvé měnilo ve 32. Minutě. Dvořák vypálil od modré a Sparta. Ve 40. minutě pak zahrozil Chlapík, Lukáš předvedl další úžasný zákrok. Ve 43. minutě Sparta navýšila náskok na 2:0. A když v 55. minutě dala po neshodě Lukáše s Rašnerem třetí branku, zdálo se, že Mora na body nedosáhne. Jenže ono to nakonec bylo jinak. V56. minutě dal gól Ondrušek. Pak si vzali domácí trenéři oddechový čas a odvolali brankáře. Na 2:3 snížil Káňa a pak srovnal bombou do pravého vinklu Krejčí. Mora během tří minut stáhla ztrátu tří branek. Potom sehrálo prodloužení, ale stav se neměnil. Následovaly nájezdy, ve kterých byla lepší Olomouc, ten rozhodující proměnil Nahodil.

,,My jsme určitě velkou dobu toho zápasu byli horším týmem. Špatně jsme bruslili, prohrávali jsme souboje, ale pořád jsme věřili a chtěli jít za vítězstvím. Nakonec se nám to vyplatilo a ten výsledek jsme otočili. Nebylo to ale podle našeho gusta. To museli pocítit i samotní hráči. Na druhé straně, ta nše hra bylo právě to odhodlání, jít za výhrou stůj co stůj a za tou hrou, kterou umíme. Jsem spokojený, ale ta hra z naší strany se mi z celkového hlediska nelíbila. Nutno podotknout, že Sparta hrála velice dobře,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

HC Olomouc – Sparta Praha 4:3 po s. n. (0:0, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 56. Ondrušek, 58. Káňa (Krejčí), 59. Krejčí, rozh. nájezd Nahodil - 32. Dvořák, 43. Horák (Řepík), 55. Zikmund. Rozhodčí: Kika, Stano – Hynek, Axman. Vyloučení: 5:2. Diváci: 5168.

HC Olomouc: Lukáš – Škůrek, Ondrušek, Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček – Kucsera, Krejčí, Káňa – Klimek, Knotek, Ostřížek – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Olesz – Navrátil. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Sparta: Neužil – Moravčík, Mikliš, Polášek, Pavelka, Jurčina, Dvořák, Tomov, M. Jandus – Řepík, Horák, Kaše – Doležal, Chlapík, Prymula – Konečný, Zikmund, Buchtele  – Hašek, T. Jandus. Trenér Josef Jandač.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Redakce OLOMOUC.CZ

Katalog firem » Služby » Internetové portály

Komerční informační portál pro město Olomouc a Olomoucký kraj.