Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora výhru z neděle doma nepotvrdila

Sport

1.12.2020

Autor: Petr Pelíšek

Po vítězství v Českých Budějovicích hráli hokejisté HC Olomouc zase doma. Bylo to proti Karlovým Varům. A střetnutí 23. kola extraligy Kohouti v Plecharéně nezvládli.

První gól utkání zařídil v 9. minutě Lukáš Kucsera, který se prosadil z prostoru mezikruží. Mora tak po první třetině vedla, ale bylo to dáno ne jen úvodní brankou, ale především skvělými zákroky brankáře Lukáše, domácí pak ještě jednou zachránila tyčka.

Ve druhé třetině Energie otočila vývoj zápasu - nejprve se prosadil Petr Koblasa. Pak ale měli Hanáci hned několik vyložených šancí, Olesz, Kolouch nebo Kusko měli góly na hokejkách, jenže skórovat, to se jim nepovedlo. A naopak čtyři minuty před koncem druhé periody se z gólu na 1:2 radoval Tomáš Vondráček a Vary vedly.

Těsné skóre vydrželo až do samotného závěru utkání. Mora stále ztrácela jen jednu branku, ovšem hosté domácím velmi dobrým pohybem v zásadě mnoho nedovolili. Navíc dvě a půl minuty před koncem hrály Vary přesilovku. Tu Mora ustála a pak hrála posledních pětatřicet sekund power-play. Ta ale však štěstí nepřinesla, naopak Karlovarští Černochem třetí gól.

"Ve druhé třetině jsme měli dostatek brankových příležitostí a nebyli jsme schopni je zakončit. Ve třetí třetině už nám Vary nic nedovolily, hrály dobře dozadu a dobruslovaly situace. Měli jsme jen sedm střel za poslední třetinu, to je prostě málo. My jsme byli schopni v minulé sezoně na tři góly uhrát vítězství, vyhrát 3:2 a bylo nám veselo. Letos na jeden nebo nula gólů nemůžeme vyhrát," řekl trenér Mory Zdeněk Moták. "Srazila nás kombinace neproduktivity a toho, že si vstřelíme dva góly sami. Porážíme se sami tím, že neproměňujeme šance a děláme fatální chyby. To je smrtící kombinace. Nebudu ale snižovat výkon Karlových Varů, protože hrály dobře a dělaly nám problémy. Měli jsme být soustředěnější a lépe bránit, když už jsme nebyli produktivní," podotkl.

HC Olomouc – Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Kucsera – 23. Koblasa (D. Kaše), 37. Vondráček (Skuhravý), 60. Černoch. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal –Kajínek, Votrubec. Vyloučení:4:3. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Lukáš – Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar – Burian, Knotek, Bambula – Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kolouch, Valský – Gřeš, Kusko, Tomeček.

Karlovy Vary: Bednář – Rohan, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán, Zábranský, Mikyska – Lauko, Kaše, Flek – Beránek, Hladonik, Zabloudil – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

EUC Klinika Brno, s.r.o. - pracoviště Olomouc

Katalog firem » Zdravotnictví » Mamografie

Mamologické screeningové centrum EUC Klinika - pracoviště Olomouc se přestěhovalo z polikliniky SPEA na novou adresu Na Šibeníku 1, kam můžete pohodlně dojet MHD, ale také bezplatně parkovat p...