Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Magistrátní síť ochromil kybernetický útok. Veškeré agendy magistrátu zůstávají mimo provoz

Zprávy z regionu

7.4.2021

Autor: red

Ve středu 7. dubna čelila magistrátní datová síť od časných hodin masivnímu kybernetickému útoku na celý systém. Kybernetický útočník napadl datovou infrastrukturu magistrátu, načež byly z bezpečnostních důvodů odpojeny jednotlivé subsystémy. Veškeré agendy magistrátu zůstávají až do odvolání mimo provoz.

Ilustrační foto

Foto: Pavel Snášel

"Řešíme nyní situaci s externími odborníky z oblasti IT bezpečnosti. Provádíme postupné prověření šíře napadení a budeme muset provést kompletní obnovení systému včetně všech hardwarových prvků," uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř. Jak dodal, na tomto úkolu nyní pracují magistrátní i externí odborníci nepřetržitě.

Na základě zjištěné šíře napadení a po obnově systému bude magistrát postupně obnovovat jednotlivé systémy. Odhadovaná délka celého procesu je čtrnáct dní. O průběžném obnovení jednotlivých agend budeme neprodleně informovat. "Žádáme proto občany o trpělivost," dodal tajemník Večeř.

V dané chvíli to znamená zásadní omezení možnosti vyřizovat běžnou agendu občanů. Do odvolání proto zůstávají mimo provoz veškeré agendy magistrátu. Současně shromažďují odborníci všechny potřebné datové podklady k tomu, aby město mohlo podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip