Libo-li steak z mladého býčka či exkluzivní humří menu? Renomé Restaurant láká na atraktivní speciality - OLOMOUC.CZ
Reklama

Pátek 23. května 2025, svátek má Vladimír, venku je 10.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Libo-li steak z mladého býčka či exkluzivní humří menu? Renomé Restaurant láká na atraktivní speciality

Tipy a názory

15.10.2013

Autor: Adam Fritscher

Česká svíčková nebo voňavý gulášek s pěti knedlíky jsou sice klasikou, která našince málokdy urazí, občas ale zhýralý jazýček dostane chuť na něco, co mu není servírováno právě každý den. Pokud k takové situaci dojde a jste-li právě někde poblíž olomouckého centra, zkuste zamířit do Uhelné ulice a vstoupit do podniku nesoucího název Renomé Restaurant Grill and Bar. Nejen vaše chuťové buňky rozhodně nepřijdou zkrátka.

Příjemně nevtíravý moderní interiér, podkresová hudba v nerušivé hlasitosti i rychlý a příjemný personál. Takové byly mé první dojmy z návštěvy olomouckého Renomé Restaurantu, podniku, jenž se nesnaží být klasickou českou hospodou, ale má ambice nabídnout svému hostu něco navíc. A tak se usadíte, objednáte si některé z exkluzivní nabídky špičkových francouzských vín, nebo - jako v mém případě - velmi slušný nefiltrovaný ležák z Humpolce a začtete se do jídelního lístku. Podnik sám sebe prezentuje coby steakovou restauraci a jeho nabídka steaků je opravdu bohatá: vedle těch z mladých býčků můžete okusit i drůbeží a vepřové, to vše dělané na lávovém grilu. Pro skutečné gurmány je pak připraveno kompletní humří čtyřchodové menu; za cenu 999 korun si navíc svou budoucí "oběť" můžete sami prohlédnout v akváriu, které je umístěno přímo v restauraci.

Ale i o něco prostší pokrmy z nabídky Renomé Restaurantu vás dokáží naladit na slavnostní notu. Osobně mohu doporučit smetanovou cibulačku s gratinovanými tousty se sýrem a gnocchi s opečenými proužky pancetty a houbami ve smetanové omáčce. Nejenže jsem si pochutnal, ale servírovaná porce mě za solidní cenu i zcela zasytila. Navíc během dne se zde podávají i obědová meníčka, na výběr je jich hned devět.

Někdy má zkrátka člověk chuť na tradiční utopenec, tlačenku či buřty s cibulí. Jindy jej zase láká nějaká ta méně všední specialitka. V tom druhém případě je Renomé Restaurant moc prima volbou.

Adam Fritscherfritscher@olomouc.cz